Rypedoktor
Publisert 27.03.2018 13:12
Oppdatert 27.03.2018 13:12
Rypedoktor
Sju av ti rypejegere skyter ikke en eneste rype i løpet av en dag i fjellet, og de som feller fugl nøyer seg med en rype på sekken pr. dag, konstaterer Jo Inge Breisjøberget. Foto: Statskog
Jo Inge Breisjøberget, fagsjef i Statskog, har tatt landets første doktorgrad i rypeforvaltning.

​​Et stort antall jegere som har rapportert fra jakta, gått milevis med takseringslinjer og store forvaltningsområder, har vært grunnlaget for unike analyser i doktorgradsarbeidet.

– Forsvinnende få jegere skyter mer enn to ryper i løpet av en dag i fjellet, selv om kvotene har tillatt det. Å styre antallet jegere i et terreng er det mest treffsikre reguleringstiltaket vi kan bruke der vi lokalt har for lav kyllingproduksjon, påpeker Breisjøberget.

Statskog, som er landets i særklasse største grunneier på vegne av allmennheten, har allerede justert forvaltningen sin på grunnlag av denne kunnskapen. 

Les mer om:
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.