Predatorer på isen, del2. Ørret
Tommy Egra
Publisert 01.03.2018 15:20
Oppdatert 01.03.2018 15:21
Predatorer på isen, del2. Ørret
Denne lykkelige fiskeren har hatt full klaff i Børgefjell på selveste nasjonaldagen. Med myke balansepilker, tok fisket av, og flere flotte ørreter ble resultatet.: Foto: Christer Rognerud.
Predatorer på isen, del2. Ørret
Ørreten tar det meste, men disse kunstagnene er effektive. Fra venstre mot klokka: Rapala balansepilk, Storm gummi balansepilk, 2x Mormyshka, Dividalsblinken lokkeskje og et tandemtakkel til agnfisk.
Mye ørret gyter på høsten, og er ikke alltid i topp kondisjon om vinteren. Derimot er det mengder av fet og bitevillig fisk igjen, som kan være litt vriene - men i topp kondisjon og verdt et forsøk.

​​​I takt med at vi avanserer, har flere prøvd ismeite etter storørret i store vannsystemer. Det har gitt fisket en ny dimensjon og fangst av ørret i to-seks kilos klassen!

Som vi har omtalt tidligere er det moderne og klassiske ståsnørefisket med mark, sikreste veien til ørret på isen. Men man skal ikke utelukke effekten og spenningen til de aktive metodene. Disse kan gjerne brukes i samspill med et ståsnøre eller to. Slik får du maksimal uttelling på turen

Teknikk: Bruk av mormysjka etter ørret er svært likt røye og- abborfisket. Ikke bare er det tidvis råbra, men et givende fiske hvor bevegelser i nappindikatoren etterfulgt av et hogg, er noe man sjeldent glemmer. De små metallkulene agnes gjerne med maggot, fjærmygg eller en rekehale.

Balansepilk har lenge vært ansett som den beste aktive metoden til de større ørretene. Man bruker de samme størrelsene og teknikkene som til storabbor. Forflytninger er viktig. Fisken tar gjerne ganske raskt om den er villig. Husk myke horisontalstående softbaits.

Røyeblink fanger desidert flest ørret. Ikke fordi det er best, men fordi det brukes ofte og overalt. I motsetning til røya, er ørreten mer forsiktig. For røye/ørret- eller ørretfiske med slike skjeer, brukes en liten lokkeskje og om lag 15-25cm ned til agnet. Rykkene bør også dempes og kombineres med lenge pauser enn til røya.

Tips: Akkurat som røya, er det en fordel å fôre opp noen hull med fete godsaker som ostekjuke, mais, pølse- eller rekebiter. Helst dagen før, alternativt fores noe hull raskt, og gis en times fred før fisket starter. Lukt lokker alltid.

Les mer om:
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.