Tidenes kvinnesatsing i NJFF
Leif Ø. Haug
Publisert 31.10.2017 12:15
Oppdatert 14.11.2017 10:09
Tidenes kvinnesatsing i NJFF
– Kvinnesatsingen skal gjøre NJFF til en attraktiv og trygg organisasjon der kvinner føler seg akseptert, respektert og verdsatt, sier leder av Kvinneutvalget og 2. nestleder i forbundsstyret, Helene Bertelsen. FOTO. PRIVAT
– Vi må vise at man ikke trenger å være ytterliggående for å drive med jakt, fiske og friluftsliv, og samtidig bli flinkere til å ta vare på de kvinnene som kommer til oss, sier leder av NJFFs kvinneutvalg, Helene Bertelsen.

​De neste årene skal det satses tungt for å få flere kvinnelige jegere og fiskere med i NJFF. Helene Bertelsen presenterte strategien for kvinnesatsingen under forbundsstyremøtet 10. oktober. Hun la ikke skjul på at utvalget har satt seg ganske «hårete» mål for de neste sju årene. Blant annet skal andelen kvinnelige medlemmer i NJFF øke fra dagens 11 prosent til 20 prosent innen 2025. Samtidig skal 50 prosent av medlemmene under 30 år være kvinner.

– Hvordan vil du beskrive status på kvinnefronten i NJFF i dag?

– Vi har hatt en forsiktig, men jevn økning av kvinnelige medlemmer over flere år. Men potensialet er mye større. I samfunnet for øvrig ser vi at stadig flere kvinnelige jegere og fiskere gjør seg bemerket, men kanskje ikke i så stor grad i vår organisasjon som vi kunne ønske. Det skal vi gjøre noe med.

– Hva blir de viktigste grepene NJFF må ta for å lykkes?

– Først og fremst må vi bli enda flinkere til å vise fram mangfoldet av kvinner som driver med jakt og fiske i organisasjonen i dag, og løfte fram gode rollemodeller. Samtidig trenger vi enda flere rekrutteringsaktiviteter rettet mot kvinner. Og de som kommer til oss, må vi ta godt vare på. Alle skal føle seg akseptert, respektert og verdsatt. I den forbindelse blir det særlig viktig å få flere kvinner inn i verv og strategiske roller.

– Med målsetting om en tilnærmet dobling av andelen kvinnelige medlemmer på få år, har dere lagt lista ganske høyt …?

– Det har vi. Men ikke urealistisk høyt. Det skal jo tross alt være en satsing, og da må man være litt ambisiøs, sier Helene Bertelsen.

Forbundsstyret applauderte Kvinneutvalgets arbeid, og vedtok strategiplanen som foreslått.​

Les strategiplanen her.

- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.