Vektla human ulvejakt
Torgeir W. Skancke
Publisert 16.02.2018 15:16
Oppdatert 19.02.2018 08:49
Vektla human ulvejakt
Vektlegging av human jakt var viktig i avviklingen av vinterens ulvejakt. Ill. foto: Torgeir W. Skancke. (Bildet er tatt under kontrollerte forhold, ved Langedrag Naturpark.)
- Jeg er stolt av jegerstanden i gjennomføringen av årets ulvejakt. Det sier leder av NJFF - Hedmark, Knut Arne Gjems, som var sentral i organiseringen av jakta på Julussa- og Osdals-flokkene.

​​- Vi satt human jakt øverst på agendaen. Jeg deltok sjøl på jakt i Julussa-reviret, og

opplevde at mange jegere slapp ulv forbi seg, fordi de ikke hadde godt nok "tak" på den. Det var en veldig god jaktmoral, sier Gjems.

- Dere var redde for kritikk hvis det oppsto skadeskyting?

- Ja, 86 prosent av den norske befolkningen har tiltro til at jakt blir utøvd på en god måte. Da var det viktig for oss at denne tilliten er minst like god etter at jakta var gjennomført.

- Hele 17 ulver ble skutt i løpet av jaktas 12 første dager…

- Ja, god jaktledelse og organisering, og ikke minst gode sporingsforhold var årsaken til at jaktlagene greide i ta ut så mange dyr så raskt, sier Gjems.

Restdyr i revirene

Mellom 50 – 100 jegere deltok i hvert av de to jaktlagene. For første gang ble det også brukt lappetøy, totalt to mil langt, i innringingen.

- Det var også innslag av aksjonister i jaktområdene?

- Det var aksjonister ute på jakta daglig. Vi hadde bestemt oss for ikke å la oss provosere, og tok i mot dem på en vennlig måte. Det gikk veldig greit, sier Knut Arne Gjems.​

NJFF stiller seg avventende til at Regjeringen ønsker å etablere en uavhengig rovviltklagenemnd.

- Slik vi har forstått det, ønsker Regjeringen at en uavhengig nemnd skal behandle klager på vedtak i rovviltnemndene, og ikke Klima- og miljødepartementet. Det er vi skeptiske til, sier NJFFs fagleder Siri Parmann.

 


Les mer om:
- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.