NJFF kurs og opplæring for ungdom
Publisert 10.03.2016 16:36
Oppdatert 17.02.2020 08:15
NJFF kurs og opplæring for ungdom
Har du lyst til å lære å binde fluer? Eller har du en drøm om å være med på elgjakt? Lurer du på hvordan du best trener med jakthunden din? Eller trenger du hjelp til å komme i gang på skytebanen?

​​​​​​​​​​​​​​ NJFFs lokalforeninger arrangerer kurs og turer som er tilpasset alle ferdighetsnivåer. Her kan du finne et kurs som passer for deg, enten du er helt fersk eller har vokst opp med jakt og fiske. Du får instruksjon av dyktige instruktører og møter samtidig andre unge med samme interesse som deg selv. Følg med i NJFFs aktivitetskalender som du finner på forsiden!

Ungdomslederkurs er et populært kurs som passer for deg som er 26 år eller yngre, og som ønsker å være aktiv i foreningen. Kurset lærer deg hvordan du best skal organisere og lede aktiviteter for barn og unge. Ta en sjekk i aktivietskalenderen under fanen "Barn-Ung" for å se når og hvor dette arrangeres.

Opplæringsjakt og introjakt?

Har du lyst til å være med på jakt? Lokalforeningene tar deg med på opplæringsjakt på alt fra due og hare til hjort og elg. Ta en kikk i aktivitetskalenderen. Der finner du helt sikkert en forening som kan ta deg med på akkurat den typen jakt som du drømmer om.
Les mer om introjakt her​ ​

Jakt- og fiskeskole​​

Om lag 60 foreninger arrangerer lo​kale jakt- og fiskeskoler eller JOFS rundt om i landet. JOFS har som mål å gi barn og ungdom mellom 10-15 år en innføring i alt det den norske naturen har å by på. Jakt, fiske og friluftsliv. Du kan lære om spor og sportegn, fellefangst, fisk og fisketeknikker. Du kan være med på turerer, opplæringsjakt og mye mer. Ta kontakt med din nærmeste forening.​

Jakskytterskole

Stadig flere foreninger starter jaktskytterskoler. I jaktskytterskolene skal de ungdommene som har lyst å bli bedre skyttere, få mer trening under veiledning og ikke minst ønsker vi å rekkruttere flere til konkurransegrenene innenfor Jaktskyting. Tilbudet vil variere med den enkelte forenings tilgang til hagle og riflebaner.

Mange foreninger har som mål å stille med juniorlag i NM. Ingen tvil om at det er gøy å være med på.

Jegerprøven
Det året du fyller 14 år, kan du ta jegerprøven. Jegerprøvenkurset tilbys av de fleste foreninger i NJFF. Hvert år utdanner vi rundt 9500 nye jegere. Det å ha jegerprøven åpner mange dører til et herlig høstingsbasert friluftsliv. Mange foreninger tilbyr også opplæringsjakt mer eller mindre gratis for ungdom. En blir ikke jeger av å ha jegerprøven. Bli med på opplæringsjakt også.

Les mer om jegerprøven og ungdom her
eller du kan lese om hvordan man blir jeger her

Sjekk også ut hva som skjer på Jakt- og fiskesenteret på Flå!  Dette er Norges Jeger- og Fiskerforbunds kjerne for kurs, opplæring og kunnskap om jakt- og fiske.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel blå
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.