Skoler med jakt- og fisketilbud
Publisert 10.03.2016 16:26
Oppdatert 17.02.2020 08:16
Vil du ha jakt, fiske og friluftsliv som en del av skolehverdagen? Eller er du ferdig med videregående og på jakt etter en spennende utdannelse? Nedenfor finner du tips til deg både over og under 18 år.

​​​​Noen videregående skoler gir deg muligheten til å kombinere interessen for jakt, fiske eller friluftsliv med generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse gir deg muligheten til å utdanne deg videre på høyskole eller universitet etter at du er ferdig på videregående. Det du lærer om friluftsliv kan være nyttig når du skal skaffe seg sommerjobb og i yrkeslivet senere.

Kombiner for eksempel friluftsliv med studier innen naturbruk og realfag på Øya videregående skole utenfor Trondheim, lev ut fiskedrømmen på Grong videregående skole i Nord-Trøndelag, eller lær om friluftsliv på Knut Hamsun videregående skole på Hamarøy i Nordland​


 

Folkehøyskoler

Det finnes mange tilbud for deg som er ferdig med videregående, og som er klar for å bruke et år på å lære mer om jakt, fiske og friluftsliv. Du finner høyskoler med slike studietilbud over hele landet, fra nord til sør. Det gir deg i tillegg muligheten til å være med på lærerike og spennende studieturer i inn- og utland.

Se hva som finnes på nettsiden Folkehøgskolene. Der finner du flere tilbud innen jakt og fiske eller friluftsliv​


 

Høyskol​​er og universiteter

Ønsker du å gå dypere ned i naturfagene, kan du velge å studere ved høyskoler eller universiteter i Norge eller utlandet. Det finnes mange valgmuligheter og det kan være vanskelig å forstå hva et studium egentlig innebærer. Ikke nøl med å ta kontakt med studiestedet for å stille de «dumme» spørsmålene. Du er ikke alene om å lure! Utdanning.no kan være et godt sted å starte jakten på din utdannelse. 

Nedenfor finner du noen eksempler på veier du kan gå: 

Ved Høyskolen i Hedmark, avdeling Evenstad kan du bruke et år på å fordype deg i skogbruk eller jakt, fiske og naturveiledning, eller du kan velge å studere i flere år og for eksempel bli doktor i anvendt økologi. 

Ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) tilbys skogfag, akvakultur og mange andre studier relatert til natur og miljø, og forvaltning av disse.

- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.