Isfisketur til Leina for damer

Hvordan gikk det med damene som dro alene til Leina på isfisketur? For en tur ... og for noen fisker vi fikk!

Publisert: 28. mars 2022 kl. 00.34

Sist oppdatert: 28. mars 2022 kl. 15.53

Siste ukes værforhold gjorde at 7 spente damer la i vei på helgetur til Leinahyttene med isfiske som mål. For noen var dette første tur til Leina, første gang å selv kjøre scooter så langt, første gang å prøve isfiskebor, første gang å få fisk og første gang kvinneutvalget i Bardu JFF har gjennomført en slik aktivitet for damer i foreningen. 

Foto: Bardu jff/Åshild Thomassen

Lørdagen startet friskt med sol, vind i styrke 20 i kastene fra nord og -10 grader. Vi prøvde oss først på Leina og ødela skjær'an til isboret - ingen suksess til å starte med.

For å få litt ly av vinden, gikk vi til Golmatjønna med nye skjær til boret. Det ble en aller tiders opplevelse både lørdagen og søndagen. Bål ble tent og pølser fortært i ly av vinden mens andre ordnet klar fiskeutstyret. 

Kvinneutvalg-isfisketur 2022-bålkos Mari og Brita (2).jpg

Vi kan trygt si at vi er helfrelst på motorisbor, noe så bedagelig og enkelt. Isen var akkurat slik at vi kom i gjennom.

Kvinneutvalg-isfisketur 2022-motorbor (2).jpg
Foto: Bardu JFF/Sissel Motrøen

Selv om vinden og temperaturen var kaldere enn vanlig i slutten av mars, hadde vi godt med klær og Jervenduker til ekstra beskyttelse

Sissel Sagen
Foto: Bardu JFF/Sissel Motrøen

Vi var mange som fikk fisk, men vi må utrope Karin som den store "Fiskedronningen". Hennes tålmodighet og iver ga ikke bare den største røya på kiloen, men også flest fisker til stor jubel fra oss alle. Så artig å se fiskegleden slike øyeblikk gir. 

Kvinneutvalget-isfisketur 2022-fiskeglede.jpg
Foto: Bardu JFF/Mari Siljebråten

 

Lørdagskvelden ble det servert dampet røye med fløtesaus, en ny måte å tilberede fisken på som virkelig falt i smak. Kan anbefales!

Turen ble en kjempesuksess for oss som var så heldig å kunne være med. Den har gitt oss nye erfaringer, bekjentskaper og inspirasjon til flere turer i regi av kvinneutvalget.

Fiskelykke II.png
Foto: Bardu JFF/Sissel Motrøen