Få med deg "Vilt Hekta"

Trioen i Jakt- og fiskepodden har laget en TV-serie som du bør få med deg. Vi gir deg alle de sju programmene, så her er det bare å benke seg til!

Publisert: 22. januar 2024 kl. 15.06

Sist oppdatert: 22. januar 2024 kl. 15.07

Nå kommer TV-serien som skal friste folket ut på jakt og fiske.

Trioen i Jakt- og fiskepodden har flere millioner avspillinger bak seg. Nå har de rømt studio og tatt for seg av landets naturlige herligheter. Resultatet er TV-serien «Vilt Hekta» med drama fra Troms, Trøndelag, Solør, Nannestad og Oslo.

Tilgjengelig for alle

Serien går nasjonalt på TV på Naturkanal1, hver torsdag kl 21.30, fra 18. februar og 7 uker framover.  I tillegg kan du finne hele serien og se den når du vil på YouTube. Linker til alle YouTube-innslagene finner du på Vilthekta.no.
Der finner du også mye annen info om Vilt Hekta. 

Samarbeid for friluftslivet

- Jeg håper satsingen vår nå inspirerer enda flere til å ta det første steget over dørstokken og ut i norsk natur, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

En del av Statskogs samfunnsoppdrag er nettopp å tilrettelegge for jakt, fiske og friluftsliv. Derfor gir statsforetaket nå ut «Vilt Hekta» sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

- Dette er smittende entusiasme pakket inn i lun humor og lett drama. I et moderne og mer urbant samfunn er det viktigere enn noen gang å løfte fram bærekraftig høsting og helsebringende friluftsopplevelser på en lett og seriøs måte, sier generalsekretær i NJFF, Eldar Berli.

Ektepar med tre

Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef i Statskog) er læregutt og trivselskoordinator. Med seg har han et par levende leksikon som er så vilt hekta som det er mulig å bli; rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (fagsjef i Statskog) og kunstnersjel Espen Farstad (informasjonssjef i NJFF).

Den noe fåmælte rypedoktoren oppsummerer samspillet dem imellom allerede i første episode.
- Vi er jo som et ektepar med tre!

Fisk og kjøtt

I TV-serien blir det fiske etter harr, ørret og røye i verdensvakre Troms. Hobbykokk Farstad har sterkt varierende suksess på serveringsfronten og går på en kraftig blemme når han skal overbevise en gjeng barnehagebarn til å smake på lime-sur fisk.

Skillingstad får vist fram de trønderske herlighetene, både i skogen og i musikken. Ikke minst får han med seg en skrekkopplevelse som satte varige spor under rådyrjakta.

Rypedoktor Breisjøberget får testet ut komfortsonen når en lokkehubro havner på ei lang stang midt ute på en åker i de vakre og viltrike hjemtraktene i Solør.

Og ungdom i Nannestad og Oslo?  Jo, de får smake kråke og due. Hvor godt er kråke, egentlig, når du kjører en blindtest?