Aversjonsdressur 12.juni

 • Fra:
  12.06.2024 kl. 18.00
 • Til:
  12.06.2024 kl. 21.00
 • Varighet:
  3 timer
 • Sted:
  Lindhjemveien 418, 3280 Tjodalyng
 • Pris:
  Se priser i arrangementteksten
 • Påmeldingsfrist:
  11.06.2024
 • Arrangør:

Er du trygg på at hunden din ikke jager sau?
Skal du på jakt, fuglehundtrening, apportprøve eller jaktprøve, kreves det ofte at hunden har sauerenhetsbevis. 
Førstegangstest består av 2 runder med minst 14 dagers mellomrom. Runde 2 krever påmelding, men betaling skjer ved første oppmøte.
Retest gjelder hunder som har sauerenhetsbevis fra før (skal vises ved oppmøte).
Ved andregangstest/retest skal hunden normalt ikke vise interesse for å jage sau.
Aversjonsdressur er åpen for alle raser,blandingshunder, også ikke-jakthunder – og bør være obligatorisk for alle som skal slippe sin hund i terreng hvor sau kan påtreffes. På denne måten kan vi nå målet med en «saueren» hund. Således er alle velkommen. Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte hunderaser (eksempelvis polare spisshunder) oftest ikke vil respondere som vi ønsker på aversjonsdressuren og at disse ikke kan regne med å få utsted bevis.
Det er viktig å presisere at det er hundeeiers ansvar å sikre at hunden ikke jager husdyr eller klovvilt. 
Hundens alder ved førstegangstest må vurderes individuelt – helst bør aversjonsdressuren gjennomføres før første jaktsesong i område hvor beitedyr kan påtreffes – ved alder under 9 mndr skal instruktør vurdere hunden spesielt nøye før den tillates å gjennomføre aversjonsdressur.
NB!
Før hunden kan gjennomføre en slik aversjonsdressur, må den gå med et tilvenningshalsbånd (dummy) som likner på det elektriske halsbåndet i 2 uker. I tillegg skal den fortsette å gå med tilvenningshalsbånd ca 1 uke etter at testen er gjennomført.
Et slikt dummy kan du enkelt lage selv ved å feste to batterier (type 9V) til halsbåndet med teip. Dette kreves for at hunden ikke skal assosiere evt. strømstøt under testen med det nye og uvante halsbåndet.
HUSK REG.PAPIRER – dersom du ønsker å få utstedt bevis.
Vel møtt!

Priser

Førstegangstest kr.600 (inkl.2 oppmøter)

Retest kr.400