Ny Skytesimulator i «Låven».

I 2023 flyttet RJFF inn i nye lokaler. Disse har vi valgt å kalle «Låven» og de ligger sentralt på Fjerdingby. Her har vi lagerplass til alt forenings utstyr og flotte nye kurs og møtelokaler. Nå kan vi stolt vise frem det siste nye som skal gjøre lokalene til et nyttig sted for foreningens medlemmer både sosialt og til jakt trening.

Publisert: 18. januar 2024 kl. 22.51

Sist oppdatert: 18. januar 2024 kl. 22.52

I mars 2023 søkte styret sparebankstiftelsen om penger til å gå til innkjøp av en SimWay skytesimulator.

Pengene ble innvilget og gjennom sommeren og høsten har vi brukt tiden på å bygge en skytesimulator. Med 200 tommer lerret og mulighet til å skyte bade med hagle og rifle håper vi at dette skal bli et populært møtested både for de som ønsker å «leke» og de som ønsker å bruke det til mer seriøs trening.

DSC_8697.jpg
Simulatoren kjøres via ny PC og prosjektor

Dette utstyret egner seg til begge deler. Det er mulig å skyte med sine egne våpen. Vi har kjøpt laser patroner i rifle kaliber 6,5, 308, 3006 og 9,3, samt hagle kaliber 12. På den måten kan man trene med egne våpen. Det er også kjøpt inn 4 såkalte «dummy» våpen. Dette er våpenetterligninger slik at de som ikke har eller ikke vil skyte med egne våpen også kan bruke simulatoren.

DSC_8704.jpg
Det kan trenes på en lang rekke skytegrener.


Her har vi 2 rifler og 2 hagler. I løpet av januar og februar vil vi annonsere de første dagene der vi har åpent. Dette vil være mandager. Her er det åpent for alle. Det vil bli enkel servering og gode muligheter til å sitte å slå av en prat med kompiser mens man venter på tur og ser på de som skyter på storskjermen.

Det er også planlagt egne ungdomsklubb kvelder der ungdommene i foreningen kan kose seg med å skyte simulator eller drive med andre aktiviteter i «Låven» Mer info kommer sammen med at åpningstidene blir annonsert i aktivitetskalenderen på rjff.no. Styret vil benytte anledningen til å takke Sparebankstiftelsen for tildelingen av midler og til de medlemmene som har hjulpet til å gjennomføre prosjektet.