Økt godtgjørelse for jakt på villsvin!

Landbruks- og matminister Geir Pollestad presentere mandag denne uken ny politikk og styrkning av vederlagsordningen for villsvin i Norge. Norge har nå som mål om å utrydde villsvin. For å få til dette, øker regjeringen nå den økonomiske kompensasjonen til jegere og grunneier.

Publisert: 25. oktober 2023 kl. 14.16

Sist oppdatert: 25. oktober 2023 kl. 14.17

På et villsvinmøte avholdt i Aremark mandag kveld denne uken presenterte landbruks- og matminister Geir Pollestad ny politikk og styrking av vederlagsordningen for villsvin i Norge.

Det nye målet er å utrydde bestanden vi har av villsvin i Norge.

På møtet sa landbruks- og matministeren at det viktigste fremover er at jegerne skyter enda flere villsvin enn de gjør i dag, og at grunneiere som har villsvin legger bedre til rette for effektiv jakt. Som et umiddelbart tiltak styrkes Mattilsynets vederlagsordning, som innebærer mer penger til jegere som skyter villsvin og for de som melder om døde, syke, påkjørte villsvin. Som en prøveordning får også grunneiere der villsvin blir skutt godtgjørelse.

Jegere som sender inn fullstendige prøvesett fra villsvin felt under jakt i Norge, får godtgjørelse. Det er Mattilsynet som administrer ordningen og betaler ut godtgjørelse til jegerne.

De nye satsene er:

  • Fra 1000 til 3000 kroner per felte hanndyr.
  • Fra 2500 til 5000 kroner per felte hunndyr.
  • Fra 3000 til 4000 kroner ved melding om funn av påkjørte, syke eller døde villsvin.
  • Som en prøveordning får grunneier 4000 kroner per felte villsvin på sin eiendom.

Det kan hentes ut prøvekit hos oss på NJFF Hedmark!