Vill taco er rett og slet helt vilt godt! Kjøttdeig av elg er perfekt i den populære fredagsmiddagen.

Vill taco3

Vill taco er rett og slet helt vilt godt! Kjøttdeig av elg er perfekt i den populære fredagsmiddagen.

Publisert: 21. mars 2024 kl. 11.49

Sist oppdatert: 03. november 2023 kl. 10.47

Vi tuller ikke så mye med tilbehøret i denne oppskriften, men her er vel alt lov!

Ha gjerne på guacamole, ananas, paprika, agurk, jalapeños, ris, bønner, syltet rødløk...eller annet godt du digger i tacoen. Og det er selvsagt ekstrapoeng for å lage hjemmelaget tacokrydder. Det finner du nederst på siden. 

Ingredienser
4 personer:

1 ss rapsolje
400 gr kjøttdeig av elg
1 pk tacokrydder
1 pk tacoskjell
0.5 stk rødløk
200 gr cherrytomater
65 gr blandet salat
1 boks mais
200 gr revet ost
3 dl rømme
1 glass salsa

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
  2. Ha rapsolje i en stekepanne på middels høy varme, og stek kjøttdeigen sammen til den  er gyllen og gjennomstekt. Tilsett tacopulveret etter anvisning på pakken.
  3. Sett tacoskjellene i ovnen, og stek dem etter anvisning på pakken.
  4. Finhakk løk og cherrytomater.
  5. Fordel salat, løk, cherrytomater, mais, revet ost, kjøtt, rømme og salsa i hvert skjell.

Hjemmelaget tacokrydder

Bland sammen disse ingrediensene, og du får helt nydelig nachos. Tacokrydderet kan du selvsagt bruke til annen texmex også.

  • 1 ss chilipulver
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss cayennepepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts koriander
  • 3 ss malt spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ss salt
  • 2 ts sort pepper

 

Hjemmelaget tacokrydder.jpg