Luke 8. NJFF Opplands adventsstjerner

Hans Aleksander Myhrum fra Lillehammer Sportsfiskerforening har tatt fiskeinteressen et steg videre. Han tok sin videregående skole på Sportsfiskelandslinja ved Grogn VGS. Der fikk han dyrke interessen samtidig som ha fikk venner og opplevelser for livet. Han er litt usikker på veien videre, men at den går i retning av naturforvaltning er ikke usannsynlig.

Publisert: 21. desember 2023 kl. 10.06

Navn: Hans Aleksander Myhrum

Alder: 19 år

Lokallag: Lillehammer Sportsfiskerforening

 

Hva er din favoritt jakt/fiske-aktivitet?

For meg er mye av fiske og friluftsliv spennende. Men favoritten er fluefiske etter laks og ørret.

 

Hva er det som gjør at det er så fint å jakt/fiske for deg?

Naturopplevelser og friluftslivet kombinert med at du kan gjøre det så enkelt eller komplisert som mulig. Og at du kan gjøre det nesten hvor og når som helst.

 

Hvordan begynte interessen for jakt og fiske?

Jeg husker første gang jeg ble med pappa på abborfiske med dupp og mark var veldig stas og spennende. Det var nok der det begynte. Og de første gangene vi var på fjellvann og fisket ørret i fra land og båt, med oter og stang. Så begynte snøballen å rulle ….

 

Hva er det beste med denne interessen?

Det er nok hele opplevelsen, med natur og fangst. Hadde jeg skrevet eller forklart alt sammen hadde det blitt flere sider. Det er store og små ting. Mestringsfølelsen når du har din teori om noe, og blir belønnet med resultat. Eller at du bare går og tusler i elva eller i skogen også plutselig skjer det noe. Skal jeg trekke frem noe spesielt for meg er det å lure stor laks og ørret til å bite på.

 

Har du et godt råd til andre unge som vil lære å fiske og jakte?

Snakk med eldre og erfarende om det du har lyst og lære om, og møt dem med entusiasme. Mange har like lyst til å dele erfaringer og tips som du har lyst til å lære dem. Selv om det kan være litt hemmelighetsholding i forhold til steder. Så vil nok man få tips og triks som gir deg en god mulighet til suksess.

 

Hva er din beste jakt/fiskeopplevelse?

Jeg husker veldig godt første laksen jeg fikk. Det er ikke mye som slår stor laks på riffiling hitch flue.

thumbnail_IMG_20220616_191617_114.jpg

Beskriv en perfekt utedag for deg

Stå opp uthvilt på morgen i telt med godt vær utenfor. Med kos, kaffe og mat ved bålet. Og der fisket ikke her helt dødt.

 

Du har jo tatt utdannelse innen jakt- og fiske. Fortell litt om dette.

Jeg har gått på sportsfiskelandslinja på Grong VGS. Dette er en 3-årig landslinje som gjorde at jeg kunne søke dit selv om jeg bodde på Lillehammer. Det var min interesse som gjorde at jeg søkte dit. Og jeg angrer absolutt ikke i dag. Der har jeg fått innsikt og lært mye forskjellig om fiske og friluftsliv fra fjord til fjell, og hytte til telt. Der har jeg fått prøvd og lært forskjellige typer for sportsfiske. Med gode opplevelser sammen med klassen. Når man kommer fra hvert hjørne av landet og bor på hybel som 15/16 åringer med samme interesse får man nye venner og opplevelser for livet. Gjennom skolen kom jeg innom Guideing og det å være instruktør. Det har gitt gode muligheter for bla. sommerjobb og morsomt arbeid. Det er ikke noe jeg vil leve av på lang sikt selv om skolen gir deg ett godt utgangspunkt for det. Går du sportsfiskelandslinja har du også allmennfag og studiekompetanse. Jeg er usikker på akkurat hva jeg skal studere. Men jeg vil gjerne jobbe med noe i sammenheng med fiske og friluftsliv, da det er det jeg brenner for. Kanskje bidra til å få oppdrettsindustrien i riktig retning. Eller naturforvaltning siden det var interessant på 3. året. Det er mye å velge imellom.