MENY hamburgermeny Close-menu button

Vellykket familedag

Et 60-talls jakt- og fiskeinteresserte personer, i alle aldre, hadde funnet veien til Lunner jeger- og fiskerforenings familiedag på Korsvannet søndag 29. august. Været var aldeles strålende, og folk koste seg med grillede elgpølser fra Hadelandsmat, kaffe og mineralvann. Vi hadde fått låne Hadelandsmat sin Giga-grill, og med Birger i skikkelig steikeform, ble pølsene fantastiske, eller "eller aldeles merkantile" som Bør Børsson sa.

Etter grillgildet ble det konkurranser i luftgeværskyting, pilkast, og ringspill. Både voksne og barn ble i korte øyeblikk drevet ut av feststemningen og grepet av konkurranseinstinktets alvor – konsentrasjon til det ytterste.

Etter konkurransene var det kaffe og kaker og premieutdeling. Alle barn fikk premier, og de tre beste i de større klassene. Premiene besto i stor grad av fiskesaker.

Noen koste seg med fisking i Korsvannene som ligger på begge sider av festplassen, og de fleste av fiskerne fikk seg noen små abborer med seg hjem. Det er like moro hver gang å se hvordan barna blir "svarte i aua" når de skjønner at det er fisk på kroken i andre enden av snøret, og som stritter imot.

Vår samarbeidspartner på fiskesida, Stonefly, hadde egen stand hvor de viste fram noe av sitt assortiment. De hjalp villig til med den praktiske utøvelsen av fisket utenfor festplassen, og gav mange nyttige eksperttips om hvordan fisk skulle lures til å bite.

Selvfølgelig hadde vi smittevern, med registrering, sprit-vask her og der, armlengdes avstand, osv., men etter at man har blitt så vant til slikt gjennom vel halvannet år, så la det ingen demper på stemningen.

Stemningen på arrangementet minnet om gamle dager, tiden før pandemien, og er kanskje en indikasjon på at den går mot slutten, eller i alle fall at folk har lært å leve med den.

Hjertelig takk til festkomiteen, deltakerne, Hadelandsmat, Stonefly og til grunneier Lunner Almenning, som etablerer og vedlikeholder slike fine plasser ute i naturen, som folk kan benytte.

Grua 30.08.2021

Dag Berge