MENY hamburgermeny Close-menu button

Jakt

Alle som skal drive ordinær jakt må ha bestått jegerprøve og ha betalt den årlige jegeravgiften til staten.

For å jakte storvilt skal det også avlegges en årlig skyteprøve. For jakt på hjort, elg og rådyr må du ha tilgang på ettersøkshund.

 

Skien JFF disponerer i dag mange typer jaktterreng. Vi leier hos Løvenskiold, Skien kommune og et terreng på 10000 mål i Veggli med hytte.

Vi selger et jaktkort for disse terrengene. Kortet kan kjøpes på jaktmøtet som blir holdt i begynnelsen av august, se aktiviteter for dato.

Reservering av terreng gjøres via vårt booking system som du finner på vår hjemmeside. Du blir automatisk lagt inn når du kjøper jaktkort.

For å jakte rev trenger du ikke å løse jaktkort da revejakta er gratis og åpen for alle våre medlemmer fra de 5 revebuene som er etablert på faste steder. Du må imidlertid kontakte leder av jaktutvalget, Kåre Sivertsen for registrering.

Vi åpner terrengene for trening av jakthunder fra 21. august til 9. september. Vi kan også tilby bukkejakt for de som måtte ønske det, søknadsfrist er 21.mai for 2021. Søknad sendes Kåre Sivertsen på e-post. [email protected] 

Skien JFF arrangerer årlig fellesjakt på rådyr, hjort og rev. Vi arrangerer også gaupejakt og har vært med på å felle flere gauper. Dette er jakter som alle kan være med på.

Vi kan også tilby elgjakt til to ungdommer eller damer som ønsker å delta. Elgjakten foregår i samarbeid med Fjeldseter jaktlag i Kilebygda. De som ønsker å være med må si ifra til Kåre Sivertsen innen 22.mai i 2021 på e-post: [email protected]

Vi har terrenggrenser for GPS til våre terrenger. De kan lastes ned ved å klikke på linkene under her og laste ned filen med terrenggrenser.​

Skien JFF2013 ab.gdb

 Er det noe du lurer på, så ta kontakt med utvalgets leder Kåre Sivertsen på tlf: 92059501 eller e-post: [email protected]​ 

​​​​Klikk på linken under for å gå til bestilling av jaktkort.

Innlogging jaktterreng 

Skien Jff har nå fem åteplasser med varme buer til å sitte i. Det er montert lys på alle plasser og det blir foret hver dag med hjelp av forautomater.

Det er observert bra med rev og det er blir skutt et bra antall med rev hvert år.. Har dere lyst til å være med spennende jakt,ta med en kompis eller venninne, ta så kontakt med leder i jaktutvalget, Kåre Sivertsen mob: 920 59 501 eller mail: [email protected] eller leder i SkienJFF Ole-Martin Meland mob: 92458959 eller mail: [email protected]

Vi har følgende åteplasser: 

  1. Lifjell, før brua over til Luksefjell v/kraftstasjonen
  2. Bestul, 7 km forbi Luksefjell sentrum
  3. Klekkeriet, svingen før Modammen
  4. Sildrevika, vestsiden av Fjellvannet
  5. Bjørndalshytta, Svanstulveien

Skien JFF har nå en egen predatorgruppe og lederen av den er Kåre Sivertsen. Har du lyst til å bidra i denne gruppa eller bare har noen spørsmål så benytt kontaktinformasjonen ovenfor.

Den som skyter flest rev og den største reven inneværende jaktår, blir premiert med jaktkort for neste jaktår. Lykke til!

Skitt jakt.

 

Det første du gjør er å installere Mapsource på PCèn , deretter laster du ned fila med grensene og legger den på skrivebordet ditt. Koble GPSèn til PCèn uten å skru GPSèn på.

Åpne så Mapsource, trykk på fil og hent fila med grensene fra skrivebordet ditt, Sjekk at grensene har lagt seg inn på mapsource. Når dette er gjort så trykker du på symbolet "send til enhet" som ligger øverst i skjermbildet i Mapsource. Da vil det poppe opp et skjermbilde der du skal trykke på "Finn enhet". Når maskinen har funnet GPSèn din så trykker du på send og da vil terrenggrensene bli lagt inn på din GPS.

Du kan nå koble GPSèn fra PCèn. Har du Astro 220 vil grensene komme frem på kartet av seg selv. Har du Astro 320 så må du gå inn på "spor" og trykke på "vis på kart" for å få grensene synlige på karta. Dette må gjøres med alle 27 spor som ligger der. Når du har gjort det så vil også Astro 320 være klar til bruk.

Skien JFF2013 a.gdb

Jaktaktiviteter

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt

Skien JFF

Viser 1-0 av 0

Viser 1-0 av 0