Viltstell
Verdens beste naturvern er human forvaltning av viltbestand og viltstellgruppens hovedmål er å ivareta jegerens interesser lokalt. Denne gruppen er svært aktiv og holder høyt nivå av aktiviteter i Nordreisa.
Eksempel på jaktturer som viltstellgruppen har fokus på er harejakt, revejakt, minkjakt, kråke- og ravnjakt, andejakt, mårjakt, jervejakt, gaupejakt etc.
Navn | Ansvar | Telefon |
Ole Nils Ailo Siri | Leder | 411 22 155 |
Emil Kiil Johannessen | Revejakt | 489 57 678 |
Jan Niklas Brostrøm | Mink og mår | 980 20 613 |
Anton Sandmo | Fiskeand | |
Kristoffer Selström | Kråkejakt | 986 17 848 |
Vi tilrettelegger åtebu for våre medlemmer i 2015 og sørger for åte, elektronikk og annet nødvendig for å sikre effektiv jakt.
Vi ønsker å sikre at vårt anlegg i Kjellerskogen blir benyttet av våre medlemmer hele året og derfor tilrettelegges denne for åtejakt til 2015/2016 sesongen. Standplass for rifleskyting lukkes igjen om høsten og det lages skyteluker slik at man kan sitte i den under åtejakt.
Elektronikk
Vi setter opp viltkamera for å overvåke åte og melder i fra til medlemmer så fort det begynner å bli mye aktivitet på åta. I tillegg setter vi opp elektronisk revevarsler slik at de som sitter i bua blir varslet når reven er på åta. Det blir montert fast lys som gjør det mulig å jakte om vinteren når det er mørkest.
Åtebu
I åtebua har vi en liten panelovn som holder litt varme slik at det blir koselig å sitte. Vi har også strøm slik at man kan ta med nettbrett eller annet for om man ønsker å sitte på nettet, se på film eller spille mens man venter på Mikkel.
Åte
Vi sørger for at det alltid er åte på og fyller på så fort det blir tomt. Denne bua er i direkte tilknytning til revereviret hvor sauebønder taper mye lam om sommeren, så derfor ønsker vi å gjøre ekstra innsats her. Åte som legges ut er lovlig åte.
Målsetningen med skuddpremier er å opprettholde kontinuitet av jakt på utvalgte viltarter. Det er også svært motiverende at det kan dekke i alle fall deler av kostnadene under jaktsesongen.
Villmink Reisaelva
Skuddpremie kr 400,- pr mink.
Dette er en felles skuddpremie for villmink i Reisaelva. Skuddpremien er er et samarbeid mellom Reisadalen og Kildalen grunneierlag, Statskog, Reisa elvelag og Nordreisa jeger og fiskelag. Skuddpremie gjelder ikke for andre vassdrag i kommunen.
Utbetaling:
Dyret skal forevises kommuneveterinæren for godkjenning. De skriver ut en dokumentasjon som skal forevises på servicetorget på kommunehuset. De foretar utbetaling direkte til din bankkonto.
Rødrev i Nordreisa
Skuddpremie kr 450,- pr rev.
Skuddpremien er et samarbeid mellom Nordreisa sau og geit, Nordreisa sankelag, Nordreisa jeger og fiskelag, Reisadalen og Kildalen grunneierlag og Avfallsservice. Skuddpremie gjelder i hele kommunen.
Utbetaling:
Dyret skal forevises kommuneveterinæren for godkjenning. De skriver ut en dokumentasjon som skal forevises på servicetorget på kommunehuset. De foretar utbetaling direkte til din bankkonto.
Kråke
Informasjon om skuddpremie på kråke/ravn vil bli publisert når detaljene er på plass.
Å jakte på mink er god viltforvaltning, fordi minken er en predator som kan gjøre stor skade i fiske- og fuglelivet.
Minken er en predator som er svært undervurdert av de aller fleste, men den beskatter naturen i langt større grad enn man skulle ønske. Derfor er det viktig at jegere forvalter minkbestanden flittig, fordi den er en opportunist som spiser alt den kommer over.
Minkens føde
Minken lever i hovedsak av fisk, men som nevnt tidligere spiser den absolutt alt den klarer å drepe. Dette går utover fugleegg, hareunder, ender osv. Den tar også gjerne fisk som er større enn den selv og beskatter sitt territorium til det maksimale.
I Nordreisa utbetales det skuddpremie på minken pålydende kr. 400,- per mink. Det er i grunneierlagenes, elvelagets, kommunens og jegernes interesse at bestanden holdes nede.
Jaktformer
Å jakte mink er både spennende og utfordrende. Den mest spennende jaktformen er jakt med hund som søker minken slik at man får skutt den. Det krever en god hund og en jeger som kjenner sine jaktområder godt. Den mest effektive jaktformen derimot er fellefangst og dette er også den foretrukne jaktmetoden om man ønsker å ta vare på pelsen.
Utnyttelse av minken
Om man jakter mink så får man først og fremst skuddpremie på kr. 400,- per mink som blir skutt, men den beste inntekten ligger i skinnet. Hvis man lærer å flå og behandle skinnet til minken så kan den selges til kr. 500 per skinn og det blir det fort penger av. Det er også billig og fantastisk effektivt å komme i gang med minkjakt.
Vi hjelper deg
Vi ønsker å hjelpe alle å komme i gang med minkjakt og å lære hvordan man skal bli en effektiv minkjeger, så derfor ønsker vi fra høsten 2015 sette i gang kurs som omhandler minkjakt. Vi ønsker også å arrangere noen turer til steder med mye mink slik at våre medlemmer får prøvd seg på minkjakt med hund. Følg med på facebook siden vår om våre kurs og arrangementer, alt vi foretar oss vil vi informere om der.