Trening i Tromsdalen

Situasjonen rundt skyteanlegg for våre medlemmer i Tromsø har vært urolig i flere år, men i vår kom en viktig avklaring. Her følger en status for saken nå.

Publisert: 16. juli 2021 kl. 11.29

Sist oppdatert: 16. juli 2021 kl. 12.16

Statsforvalteren i Nordland slo i april fast at skytebanene for hagle og pistol i Tromsdalen er lovlig etablert. Tromsø kommune har tre ganger fattet vedtak om stenging av skytebanene i Tromsdalen, men disse vedtakene har altså blitt opphevet av statsforvalteren.  Tromsø jeger- og fiskerforening har dermed urettmessig blitt hindret i å utøve vår lovlige aktivitet i Tromsdalen i fem år av Tromsø kommune. TJFF har ikke kunne tilby jakttrening for jegere i Tromsø eller utdanning av nye jegere som en følge av dette.  

Starter opp skyting i Tromsdalen igjen

Styret i TJFF har nå fattet vedtak om å starte opp aktiviteten i Tromsdalen igjen og kreve erstatning fra Tromsø kommune for den urettmessige behandlingen foreningen har vært utsatt for. Det gjenstår å gjennomføre en dugnad på banene etter fem års stillstand før vi kan bruke dem igjen.

Skytestart vil bli annonsert her på nettsiden vår og på våre sosiale mediekontoer.  

I det litt større bildet har TJFF lenge ønsket å flytte skyteaktiviteten vår fra Tromsdalen, og Tromsø kommune har forsøkt å regulere ny lokalitet flere ganger. Det har vært utredet omlag 30 steder i kommunen og foreninga har deltatt i skytebaneutvalget nedsatt av kommunen. Etter at Langmoen på Breivikeidet ble utredet og ikke funnet egnet, pekte kommunestyret igjen på Simavika. En foreløpig utredning tyder på at arealspørsmålet der kan løses og skytebaner etableres. Det gjenstår å utrede kostnader knyttet til eventuell omklassifisering av vanndammen ved Øvre Langvatn og etablering av en adkomstvei. Det betyr at etablering av ny skytebane i beste fall ligger tre-fem år frem i tid.  

Så kort oppsummert: TJFF vil fortsatt tilby oppskyting og trening for storviltjakt på skytebanen i Kjoselvdalen ved Tønsvika, i samarbeid med Tromsø skytterlag. For trening og opplæring for småviltjakt vil vi tilby lerdueskyting på våre baner i Tromsdalen frem til nytt område for skytebaner i Tromsø er avgjort.

 

For styret i TJFF,

Øyvind Hilmarsen, leder