Norgesmestere Compak Sporting

Det ble trippelseier for Brunlanes-skytterne i Norgesmesterskapet i leirdeuegrenen Compak Sporting i Sokna helgen 14. og 15. august 2021.

Publisert 20. august 2021 kl. 10.43

Tom Nalum ble Norgesmester foran klubbkompisene Magne Gusland og Martin Røsrud Graven. De vant også lagskytingen med hele 20 duers margin ned til Kroken! Veronica Lilleødegård fra Brunlanes tok også en gledelig sølvmedalje i kvinneklassen.

Konkurransen gikk over to dager med tilsammen 150 duer, og vinnerscoren til Tom ble på hele 145 treff, i et NM med rekordstor deltakelse med hele 192 skyttere totalt. Tom ledet også etter dag én, og både Magne og Martin var topp 5, og alle tre klarte å holde nervene i sjakk og lot ikke konkurrenten slippe nærmere. 

Med dette tok Tom Nalum sin tolvte Norgesmestertittel i leirdueskyting over en periode på 33 år og innehar også 2 Kongepokaler, sin første vant han allerede i 1988 og den andre i 2018.

Prestasjonene er også ekstra sterke sett opp mot de vanskelig treningsforholdene Brunlanes-skytterne nå har på grunn av den pågående konflikten med en nabogruppering av skytebanen.

Det er krefter som jobber i mot foreningen og ønsker nedleggelse av skytebanen på Dolven, en skytebane som er opparbeidet over 40 år til én av Norges beste leirduebaner og som har fostret mange gode skyttere.

Helgens resultater gir foreningen ekstra styrke til å jobbe videre for å bevare skytebanen på Dolven som treningsarena, når vi ser hvilke resultater det er mulig å oppnå med et godt treningsmiljø og gode treningsforhold. Ikke minst håper vi resultatene er en inspirasjon for fremtidige unge skyttere, og at Dolvenbanen skal fortsette å være en rekrutteringsarena for ungdom som ønsker å drive med en idrett hvor man kan kombinere både fysiske og mentale egenskaper.

lagpallen.jpeg
NM lag Compak Sporting 2021. Gull: Brunlanes SS, Sølv: Kroken JFF, Bronse: Team Hagleskyting.
 
caps.jpeg
Capsen til Tom ble tradisjonen tro skutt i filler!