Hedrum Jeger og Fiskerlag (HJFL)

Foreningen ble stiftet i 1946 og har passert over 600 aktive medlemmer!

Nye medlemmer strømmer til laget vårt, 33 nye er registrert fra juni og vi teller nå hele 611 medlemmer! Velkommen til dere alle og ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat!

Vi er nå i november og adventstiden er straks i anmarsj, fint for dem som sliter i mørketiden at vi pynter med lys og lykter fra nå og til over nyttår. Lys er med på å skape en god atmosfære og folk har tid til å hygge seg sammen litt ekstra i disse tider!

Jakta er fortsatt i gang og noe vilt er rapportert felt, elgen sliter og det vil nok fremtvinge en analyse på leveforholda de har på alle nivåer!

Andre av våre aktiviteter roer seg nå ned  for noen måneder før det er full fres igjen med skyting. Isfiskerne forbereder seg til vinteren og håper på trygg is i år som vil holde seg utover, alltid hyggelig å ta en tur på isen i hvertfall når sola skinner!

Noen andre som også forbereder seg til vinteren er mauren, disse flittige og arbeidsomme krabatene fasinerer meg mer og mer! De er som oss mennesker driver både med husdyrhold, jordbruk, krigføring og slaver. Lusa er kua, den melker de, tar den med seg inn i tua for vinteren og setter den ut igjen på våren. Det er påvist 66 forskjellige arter her i landet og på verdensbasis er det beskrevet over 14 000 arter, finnes overalt unntatt i Antarktis. Huset de har laget, maurtua er ikke bare en stor haug med barnåler, den består av massevis med ganger og rom som kan ha mange forskjellige funksjoner. Ett sted er fødestue, ett er barnerom og et annet er søppelrom. Dronningen i kolonien har kun som oppgave å legge egg og er moren til alle, så alle de andre maurene er faktisk søsken. Det er skikkelig samfunnsstruktur så alle har sine spesifikke oppgaver. Det finnes "vanlige" arbeidere som gjør alt fra å ta seg av eggene og larvene, til å gå ut på tur for å finne mat. Soldatmaurene har som oppgave å beskytte maurkolonien fra inntrengere og rovdyr. En maurtue er ikke bare det du ser over bakken, den har også en underjordisk del som kan være like stor som det du ser over jorda! Neste gang du går en tur med dine små så stopp opp ved tua og fortell dem om disse fine vesner, det bidrar til respekt for hva som finnes ute i naturen vår.

8.november forsøkte vi oss med en Salgs og gjenbrukskveld på Gylnarheim. Interessen for å være med var enorm, men dessverre uteble alle "kundene", dette ble litt kleint. Det var fine varer som skulle bli solgt for slikk og ingen ting, men det hjalp ikke stort når de fleste kundene uteble! Men takk til dere som bidro!!

Jaktutvalget er nå på jakt etter nye Ettersøksdommere - er det noe for deg eller lurer du på hva det går ut på så ta kontakt med Øystein!

Vi ønsker oss mange flere både kvinner og ungdommer til laget vårt, vi har et sunt og trygt miljø med mange spennende og fasinerende aktiviteter som også kan gi mye nyttig lærdom.

Klubben har gått til innkjøp av caps, både i camo og blå og Picue`r for salg, ønsker du så ta kontakt med styret!

Pris kr 200,- pr produkt!

 

2f2hkxkm.png
Tøy til salgs

 

 

 

Følg oss på Facebook og Instagram

 

LogoHJFLpixlr.png

Informasjon om Hedrum Jeger og Fiskerlag

Nyheter fra Hedrum Jeger og Fiskerlag

Lokale medlemsfordeler