En trist sak vi gjerne skulle vært foruten, sier nyvalgt leder i HJFL, Bjørn Komma

Vi legger nå denne saken bak oss og bruker all vår fokus på å drifte foreningen videre nå som vi går lysere tider i møte, sier Bjørn Komma, leder i HJFL.

Publisert: 27. februar 2022 kl. 01.49

Sist oppdatert: 27. februar 2022 kl. 02.23

I den siste tiden har det foregått en trist sak i Hedrum Jeger og Fiskerlag. Saken har berørt deler av det tidligere hagleutvalget og deler av den øvrige foreningen. Dette har ikke vært til det beste for foreningen og vårt nyvalgte styre og leder har derfor prioritert å rydde opp i dette.

Samme dag som HJFL's generalforsamling ble gjennomført ble det publisert en nyhetssak/et innlegg på foreningens hjemmside(denne). Dette innlegget ble umiddelbart slettet da foreningens webside ikke er tiltenkt å være enkeltpersoners talerør ut til våre medlemmer, men foreningens, hvor leder har det overordnede ansvaret for innhold og budskap.

Som sikkert noen av våre medlemmer kjenner til så finnes det en Facebookside som heter "Venner av Hedrum Jeger og Fiskerlag". Denne siden har, isolert sett, ingenting med Hedrum Jeger og Fiskerlag å gjøre, da foreningen har sin egen formelle Facebookside.

"Venner av Hedrum Jeger og Fiskerlag adminstreres av Kjersti Høydalsmo. Hvis noen medlemmer har søkt etter denne siden og ikke funnet den så er det fordi administrator har begrenset enkeltpersoner fra å se/søke opp siden(dette er standardfunksjonalitet for Facebooks side-/gruppeadministratorer).

Når innlegget, nevnt over, ble slettet på vår side ble det umiddelbart publisert på Facebooksiden:"Venner av Hedrum Jeger og Fiskerlag". Personen som publiserte innlegget ble istedenfor å publisere det som en nyhetssak på denne siden, oppfordret til å publisere innlegget på Hedrum Jeger og Fiskerlagt's offisielle Facebook-side, da dette er et medie som er mer egnet for alle medlemmers kommentarer og innspill samt at det er mulig å komme med tilsvar. Når det er sagt så vil vi alltid anbefale vår medlemmer å følge foreningens linjer i saker som dette.

Styret med leder Bjørn Komma i spissen har derfor valgt  informere foreningens medlemmer, å svare de involverte og det slettede innlegget på denne siden, som følger:

Fra styret i Hedrum jfl (datert 22.02.22)

Hedrum jfl har i de 2 siste år hatt utfordringer i driften av foreningen.

Av den grunn valgte valgkomiteen å jobbe frem en innstilling for sammensetning i utvalgene, til generalforsmlingen.

I denne innstillingen var det noen som ikke fikk fornyet sine verv. Disse ble orientert, pr tlf, om at valgkomiteen hadde endret på sammensetningen i utvalgene før generalforsamlingen, slik at de skulle slippe å få dette som en overraskelse på generalforsmlingen.

Styret har ikke ekskludert medlemmer fra foreningen eller nektet noen å møte på generalforsamlingen.

Styret har ikke myndighet eller fullmakt til å nekte medlemmer å komme på generalforsamlingen.

Generalforsamlingen forestår alle valgene valgkomiteen legger frem i sin innstilling. Under valget kan alle medlemmer, som er tilstede, komme med innspill.

Vi synes dette er en trist sak som vi gjerne skulle vært foruten.

Vi legger nå denne saken bak oss og bruker all vår fokus nå på videre drift av foreningeni 2022.

Leder Bjørn Komma

Her ligger dokumentet i sin helhet.

Vi oppfordrer med dette at denne nyhetssaken også publiseres på "Venner av Hedrum Jeger og Fiskerlag's" side da denne saken både berører Hedrum Jeger og Fiskerlag's medlemmer og foreningens venner.