Årets intro reinsjakt for Vestfold jentene

Reinsjaktkurs for jenter fra Vestfold på Bjåen i Setesdalen, med fint vær, hyggelige folk, og masse rein (på avstand).

Publisert: 01. september 2023 kl. 07.04

Vestfold jentene møtte like mange forventningsfulle jenter fra Aust-Agder for kurs og praksis i reinsjakt. Det var skutt hele fem dyr i dagene før vi kom frem, og reinsdyra var rapportert å fortsatt være i terrenget. Det ble derfor store forhåpninger om kontakt med dyra i løpet av perioden. Første kvelden var satt av til info, teori og gjennomgang av lovverket. Vi fikk besøk av SNO, som fortalte om hvilket fokus de hadde under kontroll av jegerne, og artige historier fra deres hverdag.

Intro rein 2023 2.JPG
Lang marsj inn i fjellet, med mye oppoverbakker. Jentene på rekke og rad.

Første dagen fikk vi sette en stor flokk på over 200 dyr, men det var litt for langt frem til flokken, og det ble besluttet at vi ikke hadde tid til å forfølge denne, samt at det var andre jegere i området som var på "sporet". Vi hadde og tre flotte bukker på bare 2 km hold, men de gikk selvfølgelig på feil side av grensa.

Foto. Lillian Lisleland.jpg
To av Vestfold jentene, Josefine Bergene Jespersen og Jenny-Marie Vik, brukte kikkertene flittig, og fikk sett dyr, men for langt unna.

På dag to, ble vær og vind mer ustabilt, og det ble vanskelig å planlegge jakta. Vi så ingen dyr siste dagen, men det ble utvekslet mange erfaringer og historier, til stor glede for både kursdeltakere og instruktører.

Intro rein 2023.JPG
Hele gjengen fra Vestfold og Aust-Agder.

Vi slapp unna de verste regnbygene, og hadde en svært hyggelig samling på Bjåen.