Aversjonsdressur 07.09

 • Fra:
  07.09.2023 kl. 18.00
 • Til:
  07.09.2023 kl. 20.00
 • Varighet:
  2 timer
 • Sted:
  Gamle Hadelandsveg
 • Pris:
  Se priser i arrangementteksten
 • Påmeldingsfrist:
  05.09.2023
 • Arrangør:

Bjerke JFF arrangerer nye runder med aversjondressur med godkjente instruktører i fra juni til starten av september. Du er også velkommen til å ta med hunder av andre raser, være seg jakthunder eller ikke.  Gjennomført aversjondressur viser at du tar ansvar når du har hunden med i områder med sau.

Sted: Gamle Hadelandsveg Maura.

Skilt står ved vegen. 

 

PRISER: 

 

Medlem

Ikke medlem

Førstegangsprøve

350

550

Reprøve

250

350

Etter 5 år

350

450

 

 

Her i Norge er det vanlig å slippe sauen i utmarka for å beite i sommerhalvåret. Sauen slippes vanligvis i løpet av juni og sankes fra starten av september og utover høsten, til alle dyrene er kommet hjem. Det er grunneierne som leier bort utmarksterrengene til sauebøndene, og det er også grunneierne som leier ut jaktterreng til oss jegere. For å unngå konflikter mellom sauer og jagende hunder krever derfor grunneierne at hunden har et bevis for at den har gjennomgått et saueaversjonskurs, før hunden får lov til å slippes løs i terrengene.

Et saueaversjonskurs består i at hunden testes løs blant sauer to ganger, med minimum 14 dagers mellomrom. Hvis hunden siste gangen viser tydelig tegn på å selvstendig vike fra sauen uten påvirkning fra eier, får hunden et sauereinhetsbevis. For å få hunden til ikke å like sau brukes det strømhalsbånd, og det gies et støt til hunden i det den går i eller jager sau. Sauereinhetsbeviset gies kun om hunden siste gangen ikke har fått støt. Aversjonskurs er den eneste situasjonen man får lov til å bruke strømhalsbånd på hund i Norge, og det skal kun utføres av sertifiserte instruktører.

Legg i kalender
KONTAKT

Vibeke

Tlf: 92256793

Del: