Skyting og trening

Miljøet i haglegruppa til Bjørkelangen JFF er helt unikt og vi er en stor sammensveiset gjeng som har utrolig mye aktiviteter både på og utenfor banen. Vi har alltid plass til flere som vil være med å skape godt miljø.

Skyting og trening med hagle

Tirsdager skyter vi jegertrap 18:00-22:00

Torsdager skyter vi sporting 18:00-22:00

Fredager trener veteranene våre 10:00-14:00

Du kan lese mer om veteranskyting lengre nede på siden

 

På torsdager skyter vi sporting på bane 1 og 2

Bane 1 settes alltid jegermessig slik at den passer godt for de som er nye på sporting og jegerne våre

Bane 2 settes slik at den gir utfordring for de som har skutt litt før og de som skyter stevner

 

Vil du trene på bane 2 kan du lese mer om det lengre nede på siden

​​​Dato for oppstart trening sommerhalvåret tirsdag 16 april 2024

 

Du finner oss på Grasåsen Skytesenter Kartlenke her

 

Priser 2024

En skyte serie med 25 skudd og duer på bane 1 koster       130.-

En serie med 25 duer kjøpt på due kort koster                       60.-

En eske med 25 skudd kjøpt til bruk på bane 1 koster           90.-

Kjøper du 1000 stk / 40 serier duer på due kort er prisen    2000.-

 

Foreningen ønsker at våre jegere og skyttere skal trene med hagla gjennom hele sesongen og derfor holder vi prisen på hele skyteserier på bane 1 litt lavere med vilje

 

Alle betalende medlemmer i følgende foreninger skyter til medlemspris hos oss

Aurskog JFF, Blaker JFF, Høland JFF, Hemnes JFF, Høland JSK

 

Hvis du er helt ny og ikke har eget våpen, men har lyst til å skyte litt må du kontakte oss før du kommer til banen vår, Det du da skal spørre om er en instruktør som kan bli med deg slik at du får prøvd skyting under sikre og trygge omgivelser.

Hvis du har skutt før og er trygg med våpen, men ikke har egen hagle kan du få bruke en av våre under oppsyn av våre standplassledere på bane 1

Lurer du på noe så kan du kontakte en av oss på banen eller sende en melding til oss på post@postbjff.no

 

Se video fra et av våre klubbmesterskap her. Her

 

 

 
 
 
 

Bjørkelangen JFF inviterer alle medlemmer og andre til hagletrening, Skyting er ferskvare derfor oppfordrer vi til regelmessig trening på haglebanen

Leirduegruppa i Bjørkelangen tilbyr trening på to sporting baner og med naboforeningen vår Høland JFF som holder banen sin åpen betyr det at man kan trene på 3 forskjellige sporting baner på Grasåsen Skytesenter

 

torsdager skyter vi sporting på bane 1 og 2

Bane 1 settes jegermessig slik at den passer godt for dem som er nye på sporting og jegerne våre

Bane 2 settes slik at den gir utfordring for de som har skutt litt før og de som skyter stevner

 

Våre standplassledere er til stede under skytinga og kan gi deg råd og tips hvis du lurer på noe

Kaffen er nykokt, og vi er klare til å skyte fra klokka 18:00

Du betaler enkelt med kort eller vipps

Grasåsen Skytesenter Kartlenke her

 

Sporting - bra for støkkjegeren!

Compak sporting er en type jakttrening som simulerer mange ulike jaktsituasjoner der det kommer mål i ulike retninger på standplassene selv om man er på bare en og samme bane.

Her er det fem standplasser på linje, men målene er ulike for hver standplass. Duene kan komme høyt og lavt, på tvers, i bue, gå fra deg eller komme mot deg, i tillegg har du en sprettende «rabbit».

Det kan legges inn to duer, doubleer, på flere standplasser, og det er lov å skyte to skudd også på enkle duer. Skytingen kan være utfordrende, men etter noen gjennomkjøringer blir det lettere å plukke opp målene. De kommer gjerne tett på skytteren, så åpne choker i begge løp er en fordel.

Hver bane har sitt unike oppsett av leirduekastere, og rekkefølge og plassering varieres for å opprettholde overraskelsesmomentet. Dette er glimrende trening for støkkjegeren. Det gir trening på alle tenkelige vinkler, og god forståelse av dynamikken mellom målet og haglsvermen. Ikke minst drilles du på oppfølgningsskuddet.

Sporting er bra Jegertrening for jegere uansett ferdighetsnivå!

Kom og skyt sporting med oss på Grasåsen Skytesenter!

 

Jegertrap

Her får du presentert mål som flyr i opptil 45 grader fra midtlinja både til høyre og venstre, foruten alle vinkler i mellom. Det skytes fra fem standplasser plassert i bue bak kasteren, og du får fem skudd på hver plate.

Øvelsen simulerer en kontrollert oppflukt fra stående fuglehund. Når du roper «JA» til dua på trapbanen, gir du egentlig reisordre til bikkja. Jegertrap er glimrende trening for denne type jakt. Duene kommer ut fra en lavt plassert bunker om lag 10 meter framfor deg. Alle duene kastes fra den samme maskinen, som beveger seg fra side til side, slik at vinkelen på kastet blir tilfeldig.

Det du driller på her, er å følge linjen til målet, svinge gjennom og trekke av når du passerer. Dessuten blir du drillet i å legge merke til at målet ofte har en ørliten vinkel i flukten, og ikke flyr rett fra deg. Du må altså venne deg til å skyte litt på siden og ikke midt i stjerten.

 

Ønsker du å leie banen vår?

Bedriftsarrangement, bursdagsfeiring, vennegjenger og utdrikningslag:

Vi tar gjerne i mot grupper som ønsker å komme og skyte. Bedriftsarrangement, bursdagsfeiring, vennegjenger og utdrikningslag kan for eksempel kombinere skyting med leie av klubbhuset, kokk og middag, grilling i gapahuk, natursti eller annet.

For tilbud og mulige aktiviteter, ta kontakt med vår sekretær

Jesper Maj Larsen

E-post jesper-l@online.no 

eller på telefon 920 48 900.

  

Rifleskyting.

Bjørkelangen JFF har ikke egen riflebane, Men vi får bruke bane hos de andre på fellesanlegget Grasåsen.

Vi tilbyr rifletrening og oppskyting til storviltprøven på tirsdager i august, Følg med i aktivitetskalenderen for mer info om dette tilbudet

2022-10-07 10.59.35.jpg
Rifletrening for jegere i august

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veteranskyting på fredager mellom klokka 10:00 og 14:00

 

Bjørkelangen Jeger og fiskerforening har en aktiv seniorgruppe som trener hagleskyting på fredager

 

Her er det høyt under taket og humoren sitter løst, Vi koser oss med kaffe og gode historier i pausene mellom skytinga. Vi har med oss noen instruktører som veileder de som ønsker å bli bedre med hagla

 

Dette er et tilbud til de som ikke lengre er i arbeidslivet enten man er pensjonist eller av andre grunner ikke kan jobbe, Vi har stort fokus på inkludering og jobber aktivt for å forhindre utenforskap

 

Oppstart fredag 3 mai og siste trening er fredag 13 september

 

Her finner du Kartlenke til haglebanen

Du får kjøpt skudd og duer på banen hos standplasslederne våres

Vi tar kortbetaling og du kan betale med Vipps

Prisen på dette tilbudet er samme som de andre dagene med trening

Kontaktpersoner og instruktører for denne treninga er

 

Vidar Aarstad  91 17 86 77

Kjell Kvaksrud  41 69 26 18

Ole Ivar Daltorp 90 54 38 45

Johnny Nilsen  48 06 67 75

Eller du kan sende oss en E-post på post@postbjff.no

Informasjon til dere som vil skyte hagle på bane 2

 

Info om bane 2

Denne banen har duer med høyere vanskelighetsgrad og er spesielt satt opp for de som driver konkurranse sportsskyting og de som ønsker å trene på skarpe duer, Vi varierer ofte dueoppsettet på denne banen og skyttere som bruker banen vil sjelden oppleve å få samme duer to treninger på rad

Bane 2 er åpen for egen skyting når vi skyter sporting på bane 1 og derfor er det bare de skytterne som vi utsteder due-kort til som får bruke banen på torsdager i normal åpningstid.

Det betyr også at ingen får la andre skyte på duekortet sitt uten avtale med oss

Overtredelse medfører inndragning av due-kort og bortvisning fra våre baner

 

 

Bruk av bane 2

For å bli vurdert som godkjent for due kort må vi være helt sikre på at du kan sikkerhet og god våpenhåndtering, Den vurderingen er det standplasslederne våre som gjør. Her må du selvfølgelig ha eget våpen og våpenkort på dette. En enkel måte å bli vurdert på er å skyte en serie sporting på bane 1 og be standplasslederne vurdere deg når du skyter.

Når du er vurdert som sikker nok til å få due-kort er det samme som at vi har vurdert deg som skytter til å være god nok til å lede din egen skyting i våre åpningstider.

For å skyte må du ha duer på kortet, Det trekkes 25 duer for hver serie som startes på banen

Man fyller duer på kortet sitt på bane 1 hos standplasslederne som selger serier der, Vi tar 200.- i depositum for duekortet når vi registrerer deg som skytter. Hvis du leverer tilbake duekortet vil vår kasserer overføre innbetalt depositum tilbake til deg.

Man starter enkelt en serie ved å gå bort til Datek ’en og legge kortet på kontaktflaten, det vil da trekkes 25 duer fra kortet og man hører et signal.

Skytingen gjennomføres som In-line skyting der det går på en ny skytter på plate 1 for hver runde det er skutt 5 duer på alle platene. Man hører hver gang det startes en ny serie med et høyt signal, Det er også enkelt å se på skytterne når de bytter plass bortover. Er man i tvil så spør en av skytterne som skyter i det man bytter plate.

 

2023-10-27 16.11.19.jpg
Datek kortleser som leser duekort