MENY hamburgermeny Close-menu button

Skyting med Hagle

Miljøet i haglegruppa i Bjørkelangen JFF er helt unikt og vi er en stor sammensveiset gjeng som har utrolig mye aktivitetet både på og utenfor banen. Vi har altid plass til flere som vil være med å skape godt miljø.

​​​Datoer for skyting 

Du finner også datoene annonsert på kalenderen til NJFF

Dato for oppstart trening sommerhalvåret Tirsdag 19 april

Bjørkelangen JFF drifter en av haglebanene på Grasåsen

Her skyter vi og trener til den gode jakta. Vi har også et aktivt miljø som reiser på stevner og skyter. Vil du bli en av oss så ta kontakt, Vi har alltid plass til flere som er med oss og skyter.

se video fra et av våre klubbmesterskap her. https://www.youtube.com/watch?v=QfAY6FuucT8&feature=share

Lurer du på noe så kontakt oss

 

​​Banen er åpen for normal skytetrening fra april

Første skytedag: Tirsdag 19 april 

Vi skyter på tirsdager og torsdager som tidligere år. 

Siste uke med normal trening er uke 36


 

Tirsdager skyter vi jegertrap  18:00-21.00

Torsdager skyter vi sporting  18:00-21.00

 

Priser

Pris medlem            skudd og duer  110.-

 

pris medlem            kun duer           50.-

 

Pris ikke-medlem skudd og duer    120.-

Pris ikke-medlem kun duer              60.-

Alle betalende medlemmer i følgende

klubber skyter til medlemspris hos oss

Aurskog JFF 

Blaker JFF

Høland JFF

Hemnes JFF

Høland JSK

 

Er du ny på hagleskytingen så er du velkommen hos oss, Vi har flere flinke instruktører som står klare til å gi deg en sikker introduksjon og veiledning i skyting med hagle.

Vi har lånevåpen som du kan få prøve.

Husk å avtale med oss i forkant slik at vi har en instruktør som har litt ekstra tid til akkurat deg :) 

 

Lurer du på noe så kan du kontakte Leder i lerduegruppa Tonje Løvtangen 40473794

 

 

 
 
 
 

​​Utenom sesongen kjører vi på med vinterskyting på Bjørkelangen jeger og fiskeforenings bane på Grasåsen. Datoer blir fortløpende annonsert på facebook siden vår

​​​Vi har mye folk på våre Vinterskytinger og mange kjører en bit for å være med oss på akkurat disse aktivitetene. 

Dette fordi vi har høy sosial faktor på våre skytinger og som regel er det noe god mat fra bål panna vår.

Det skytes både trapp og sporting på vinterskytinger når forholdene tillater det.

Hvert år i desember arrangerer vi Sideligger stevne, På dette stevnet kan folk lufte sideliggerne sine i en helt uformell skyte konkuranse. Vi kjører også sjokoladelotteri på disse stevnene det en kan vinne store mengder med sjokolade ved å kjøpe lodd.

Velkommen til vinterskyting


Vinterskyting på Grasåsen på facebook finner du her.

Årsberetning for Lerduegruppa til Bjff 2018.

 

Januar..

Det nye året startet rolig og januar ble kanskje den roligste måneden vi hadde

Men nå var det ikke slik at vi ikke hadde aktivitet i 2018 for det hadde vi, Det ble mye aktiviteter på oss i 2018 også..

Litt skyting sporadisk på banen ble det og mye tid ble brukt på planlegging av året som skulle komme, Vi brukte også denne måneden til å komme a jour med søknader om midler og støtte til året som var på trappene.

 

Februar..

Vinterskyting fra februar, Stadig populært og trekker bra med folk, Selv om vi ser nå at flere og flere klubber begynner med dette. Blir det mange nok som tilbyr dette og tilbudet er stort fra andre klubber i vårt område, Finner vi på noe nytt.

Noen av våre medlemmer deltar på Jaktfeltstevner med rifle, For dem som skyter jaktfelt begynner denne sesongen så tidlig på året. Vi deltar på årsmøtet til BJFF og gruppeleder sier ja til enda en sesong på banen og med forskjellige aktiviteter. Jaktskytterskolen holder noen treninger på baneanlegget.

Det blir også bestemt at Jenteskytinga skal gå på mandager og ikke onsdager slik som tidligere. Dette etter ønsker fra Tove og Kenneth som står på for at jentene skal få like bra tilbud på haglebanen som gutta.

 

Mars..

Nå begynner figurjakt sesongen og første stevne ut var nede på hvaler.

Gjengen med de svarte vestene begynner etter hvert å gjøre seg bemerket, For folk kjenner gjengen og vet hvem BJFF er. Det blir premie sank her som andre steder.

Stevnet nede i Skjeberg er første stevne hvor vi deltar med elever fra jaktskytterskolen

Takker til Hans Petter Fogelstrand og Sønnen Stian som var med oss og skapte god stemning.

En av våre nyere skyttere skyter seg helt opp til 2 plass i B-klasen og mister kun 3 hagl på hele stien, Vi gratulerer Kari-Matti Granholm med flott skyting.

Vi blir spurt om (og bekrefter at vi vil) være med å arrangere NM i Figurjakt 2018 som skal gå på revlemoen. Bjørkelangen JFF får i 2018  2 poster i tillegg til at vi er med og leder NM Komiteen.

I slutten av måneden begynner dessverre flere og flere foreninger som skal holde stevner å måtte avlyse på grunn av store snømengder.

Vi avholder møte i Lerduegruppa hvor vi ser på oppgaver og planlegger dugnad.

På Stevnet til Marker JFF er vi med og hjelper dem sammen med vår jaktskytterskole

Det blir et veldig bra stevne på mange måter. En av jentene våre skyter såpas bra at hun er med i topp 25 totalt på hele stevnet, De 135 mannfolka under henne på lista må nok trene mer skyting ja.

I påsken er vi initiativ takere til påskecupen som er 3 x Jegertrap stevner, Et samarbeid vi har fått til med Aurskog JFF og Blaker JFF. Her er store snømengder eneste utfordring, Alt annet går på skinner og det blir en flott skyte påske. Deltagere i bobiler helt fra Møre og Romsdal bekrefter dette. På siste stevnet vårt som er 1 april fyller en av juniorene våre 18 år, Det blir markert med en ekstra oppmerksomhet på selve premieutdelinga.

 

April..

Tradisjonen tro deltar vi på egg skyting på revlemoen andre påskedag, Men 2018 blir ikke året vi vinner akkurat dette stevnet.

I april holdes 2 Introskytinger for ungdom på haglebanen, Dette er super populært

Og vi kjører dette som et gratis tilbud til de som ønsker å delta

Her hadde vi bakt Orange muffins og vi stekte Orange vafler til stor glede for både store og små totalt 19 deltagere på begge dager. Takk til Magdalena, Kenneth N og Claus som hjalp til

Leder av Gruppa sitter også i vervet som fylkesinstruktør hagle i Akershus, Og når det skulle holdes dommerkurs for hagleskyting. Ble gruppa og banen brukt som arena og statister,

Og for noen gode skuespillere som var med på dette kurset, Her fikk dommerkandidatene erfare alle mulige og faktisk ganske umulige ting, Disse oppgaver ble løst med stor glans.

To av våre gruppemedlemmer var også med som deltagere på dette kurset. Vi Gratulerer Kari-Matti og Magdalena med vel bestått og autorisasjon som dommere.

April måned er måneden vi har vårt første utdrikningslag gruppe på banen vår, Her er Kenneth N og Kari-Matti de som tar imot laget og sluser dem igjennom en fantastisk dag.

Bra tilbakemeldinger fra de som leide hos oss.

Vi er med som postmannskap på prøve NM Figursti på revlemoen, Stevnet går bra for noen av oss og ikke så verst for andre. Beste skytter og Vinner Prøve NM kvinner er Magdalena.

Vi nevner også Jørn Aaserud som skyter til 7 plass i klassen sin, Og nå har skutt seg inn i eliteklassen fra neste år. Faktisk er skytterne fra BJFF så flinke at 4 stykker har skutt seg inn i denne klassen fra 2019. Vi gratulerer til Mads, Jørn, Magdalena og Kari-Matti.

Vi teller nå nesten 10 stykker fra Lerduegruppa som skyter i A klassen i denne grenen

 

Dugnaden på banen vår avholdes 24 og 26 april

I slutten av April arrangerer vi Leirduesti på Grasåsen dette er 2 stevner over to dager med 10 poster a 10 duer. Kort oppsummert dette er en suksess på alle mulige måter.

Oslo JFF lagde en kort film fra dette stevnet som de bruker som introduksjon for denne skyte grenen. Allerede i evalueringa er vi sikre på at dette må vi gjøre i 2019 også. Vi hadde over 200 starter begge dager, Så økonomien i dette er bærekraftig.

Takker til Eva Kristin, Ann Janette, Arve og Anders fra Høland JFF for bistand i påmeldinga og med maskiner før og under selve stevnet. Retter også en stor takk til Marte Haugen som alltid stiller opp og hjelper til i kiosken når vi skal ha stevner. Og selvfølgelig til alle fra gruppa vår som er med å bidra. Roar og Mads satte en flott sti som ga alle mestringsfølelse og resulterte i at vi fikk 14 nye skyttere inn i denne sporten da vi hadde åpent tilbud om hjelp til registrering av nye skyttere.

Figurstevne og Fylkesmesterskap på Udnes etter at Ås JFF måtte avlyse i all snøen

Vi klatra i snø noen steder, Andre steder vassa vi i søle til hoftene men kom oss rundt i løypa. Her blei det sølv på Roy Larsen individuelt og Lagsølv til BJFF

 

Mai..

Fylkesmesterskap Leirduesti i Frogn JFF og BJFF henter Plaketter og heder

Bronse på Lagskyting med Jesper, Mads og Roy

Banen ble åpnet for ordinær tening torsdag 3 mai

Første lørdagen i mai var det Skyte dag for Jegerprøve kandidatene som tar jegerprøven i BJFF. Dette ble en flott dag med masse moro og alle ble godt ivaretatt.

Jenteskytinga startet mandag 7 mai. Her stiller Tove, Kenneth N og Kari trofast opp og veileder alle jenter og kvinner som ønsker å skyte med hagle.

2 pinsedag dro vi til Maarud og Finnholt på figurstevne, Mye bra skyting her, Vår yngste deltager Liam skyter på 3 stillestående poster med spesialhagle, Og blir hyllet med trampeklapp på premieutdelinga.

En av juniorene våre får beskjed om at han er tatt ut til å representere Norge som junior i regi av Norges skytterforbund, Dette i Skyte grenen OL-Trapp som noen av våre medlemmer også skyter aktivt, Vi er selvfølgelig stolte over dette og Sander Holtet gratuleres med Landslagsplass.

På slutten av måneden deltar vi på LM (Landsdelsmesterskap) i Leirduesti som holdes oppe på Skogen JSK sitt anlegg, Og igjen beviser vi, At vi ikke bare kan skyte plååt og blekk figurer.

Sølv Individuelt og lagsølv blir med tilbake til Bjørkelangen, Vi Gratulerer til Roar, Mads og Jesper.

 

Juni..

Første helga i juni var vi medhjelpere på NM Nordisk Jaktskyting på egen bane som var utlånt til Hemnes JFF. Her bisto vi med alt fra finaleskyting og avvikling av ordinær skyting i Jegertrap. Noen av våre nyutdannede dommere fikk prøve seg på finaleavvikling også.

Lørdag 9 Juni var det Jegerutfordringen på Grasåsen, BJFF sto for dette sammen med Nordic Outfitters, Her var Kennet N og Jesper med i arrangør komiteen.

Dette ble den ultimate jegerprøven for de som meldte seg på, Her måtte deltagerne løpe mellom poster hvor de skulle gjøre forskjellige aktiviteter. Det nevnes Øksekasting, Pistolskyting, Kjøring med ATV, Skyting på Løpende elg, Figurskyting med hagle, Skyting på Normalduer og sporting duer, Bæring av ting og alt dette på raskets mulige tid. Innledende finaler ble avgjort med Hagleskyting og i hoved finalen var det slakting av to hjortekalver som sto på programmet.

Juni ble måneden hvor vi måtte oppleve at flere klubber måtte avlyse skyting grunnet tørke

I Sankthans helga var vi arrangør av Figurjakt sammen med Aurskog JFF, Dette på deres bane anlegg i Grandalen. Vi hadde fått 5 poster hver som skulle bemannes fra våre klubber.

Helt på tampen før stevnet fikk vi tildelt status som Landsdelsmesterskap da MO JFF ikke kunne skyte i tørken som var.

Vi stilte med stort og smått å lage et kjempe arrangement her var det hyggelig å se masse mennesker som vi vanligvis ikke ser på skytestevner og skytebanen.

Allerede neste helg var vi i gang med Norgesmesterskap i Figurjakt på Revlemoen.

2 poster (en normal og en press) skulle betjenes, Vi sto også for Finale avvikling og våre dommere fikk prøve seg som finaledommere på NM Figur.

Vi hadde en flott kveld før selve stevnet med Grilling og NM i jug, Og andre fiske historier som enda står ubekreftet.

Samme helg blir Roar fra klubben vår Norgesmester i Compak Sporting som holdes på Sokna, Vi gratulerer så mye.

Mye av juni og måneden som fulgte gikk med til brannberedskap og planlegging av dette

fordi det flotte været som var skapte tørre forhold og generell skogbrannfare.

 

Juli..

Banen ble i samråd med fellesutvalget besluttet stengt til vi fikk på plass ny brann beredskap

Men gjengen fra Gruppa vår lå ikke på latsiden av den grunn, Nå var det NM i leirduer som sto for tur. Lerduegruppa i BJFF hadde tatt på seg å fiske med ungene nede på NM uka, Vi hadde ordnet med søknad om fiskesommer og introfiske så alle formaliteter var klare. Vi satte kursen nedover til Kroken og Sannidal. Overnatting på omgjort låve ble booket.  Bra med fiskeutstyr ble kjøpt inn og Ungene var helt i ekstase når de fikk beholde fiskeutstyret de hadde fisket med. Vi hadde også en figurpress på banen til Kroken JFF som vi bemannet, Her ble det vunnet masser av premier og skutt plååt i store mengder. 2 skyttere fra BJFF i superfinalen av alle pres skytinger uten at noen gikk helt til topps.

Kjell Morten og Åge sponset oss med Langsjø vann tappet på flasker med kork.

Dommere fra Bjørkelangen JFF ble rekvirert av forbundet sentralt da arrangøren skulle skyte innledende og våre folk stilte opp. Vi takker alle som bruker av sin ferie og fritid og som stiller opp en hel uke med hjelp og innsats, Ingen nevnt ingen glemt. Selve opplegget vårt med fisking på NM ble snappet opp av forbundet og jaggu ble det ikke en artikkel i Akershus NJFF infobladets siste utgave med opplag på over 14000.

 

August..

Vi som gruppe var med som mannskap og arrangør på Fylkesleieren for ungdom i NJFF Akershus dette i samarbeid med Claus Tornsberg som er Fylkesungdomsleder i Akershus, Destinasjon ble Rausjømarka og 5 dagers opphold i villmarken, Her var det fult av aktiviteter som Fisking, Kanopadling, Pakkelek, Bading, Skyting og smaking/lukte på surstrømning.

Vi hadde også et fiskesommer arrangement på denne leieren som ble godt besøkt

Egen skyte dag på Grasåsen med forskjellig skyting var også på programmet, Vi busset ungene ut fra marka og inn på skytebanen og tilbake den dagen. Beste skytingen ever var en av setningene som ble brukt i omtalen av dette opplegget. Her stilte medlemmer fra gruppa opp og hjalp til slik at det ble trygge rammer rundt hele opplegget. Vil takke til Ole Jonny, Kenneth, Kevin og Mads for fin innsats.

Retter en stor takk til Odd Sverre Holtet og folka hans på Nammo for spons med øreklokker som vi delte ut til ungene på denne skyte dagen.

Leieren avsluttet vi med en natt ute i det fri for de som turte å sove i ulvereviret.

Vi måtte dessverre avlyse noe skyting på banen vår i denne måneden, Her inkludert vårt fylkesmesterskap i Jegertrap som vi skulle holde for 3 året på rad, Vi fikk heldigvis satt ny dato på dette i slutten av September. Noen av våre medlemmer dro til Sørkedalen og FM i Jaktsti (Figurjakt og spørsmål fra jegerprøven) som holdes der, Lag sølv med tilbake til Bjørkelangen JFF. (ja noen av våre medlemmer skyter for klubb i Oslo) Vi tar også med at våre eldre ikke er tapt bak mål, Og med dette vil vi gratulere Jan Erik Lillehol med Klasseseieren Veteran NM 2018

Klubbmesterskap Figur og Jegertrap holdt vi sammen med Aurskog JFF, Dette ble også en festdag der våre klubber feiret det gode samarbeid vi hadde på Figurstien vår. Gratulerer til Terje Hagen som dobbel klubbmester i trapp / sti.

Stor takk til broren til Magdalena som stilte opp for tredje gang og grillet for oss.

Senere holdt vi klubbmesterskap i Compak Sporting, Her gratulerer vi Roar som klubbmester. To av våre jenter som skyter OL-Trap og Skeet tok begge hver sin 3 plass i dameklassene på NM i grenene, Vi gratulerer Anja Dramstad og Magdalena Maj Larsen.

 

September..

Lerduegruppa arrangerte i september Introjakt på Due. Jesper og Mads som sto i front for dette opplegget med ny innkjøpte lokkeduer og mye annet utstyr. Populært ble det

Med bra tilrettelegging ble det slik at alle våre deltagere fikk skutt due på jaktene vi holdt. Vi fikk senere med oss 2 nye hjelpere til introjaktene, Her stilte Kevin og Kari-Matti gledelig opp og vi er nå minst 4 personer som er klare for nye Introjakter på Due i 2019 sesongen.

Leverandørkampen ble holdt på Grasåsen Lørdag 15 september, Dette er et stevne der de forskjellige importører av våpen kan stille lag for sine merker, Det skytes 25 duer i 4 forskjellige grener (OL-Trapp Skeet Sporting og Jegertrap) Bjørkelangen var vert for dette arrangementet for andre året på rad og skytterne koste seg i høstværet med mye bra skyting. Seier til laget fra Beretta og beste skytter mister bare 3 duer totalt. Så vellykket at vi fikk bestilling for året 2019 før dagen er over.

Gruppemøte i gruppa vår 18 september, Vi fikk søkt på stevner sett på våre fremtidige aktiviteter, Vi ble enige om at vi ønsker oss flere kastere til stevner så tiden kan nyttes til andre ting enn å kjøre fjern og nær for å låne kastemaskiner.

Fylkesmesterskap Jegertrap som ble flyttet fra august ble avholdt lørdag 29 september

Arrangementet ble bra og Bjørkelangen som nå kjennetegnes som medaljegrossister tok like gjerne alle lag seiere og plaketter. Vi gratulerer alle vinnere.

Takk til Claus, Ann Janette og gjengen fra Grasåsen sports skyttere med bistand på dette stevnet, Vi gleder oss til det samarbeidet vi skal ha på stevner i regi av Norges skytterforbund for 2019 sesongen.

Vi avsluttet med siste åpne treningsdag på banen Torsdag 6 september

 

 

 

Oktober.

Introjakt fortsetter, Nå på gås

Mye moro på våre to introjakter på gås ble det, Og noen damer fra Oslo traktene fikk lært seg hva det å fryse innebærer, Med lite klær ble det en kald dag i å skyte gropa.

Disse jegerne kommer til å kle seg mer varmt og mindre elegant på neste jakt.

 

To fra gruppa (Jesper og Kevin) blir bedt med som hjelpere og instruktører på jaktcampensom arrangeres i Rondane i høstferien, Dette er et samarbeid mellom NJFF Akershus, Buskerud og Oslo.

Fem hele dager med Jakt på rådyr, Småvilt samt jakt trening på skytebane sto på agendaen, Jesper med ansvar for skyteaktivitet og sikkerhet på skytebanen som en del av opplegget, Det ble kjørt hagleinstruktørkurs parallelt med skytebane aktivitetene.  Kevin som en av deltagerne besto kurset med glans og er nå Autorisert Hagleinstruktør, Vi gratulerer.

Kevin ble også kåret jaktkonge etter en svømmetur i isvann

Senere tilbakemeldinger fra Fagansvarlig på Fylkeskontoret har vært at opplegget vi kjørte på skytebanen var noe av det bedre mann har sett i senere tid, Vi som klubb takker for ros og heder. Vi som instruktører er allerede med i planlegningen av campen for 2019.

På slutten av måneden startet vi opp med Jakskytterskole igjen, Nå i en litt annen form enn forje år, Her har vi med oss ungdom som vi gir opplæring i Jaktskyting. Opplegget vårt er tilskudds basert som tidligere år og vi får bra med midler til dette.

Kenneth N og Jesper står for dette og er instruktører/trenere på dette opplegget

Her har ungdommene begynt opplæringen i pipeføring, trangboringer, figurjakt, jegertrap og leirduesti og ellers alt annet som har med hagleskyting å gjøre, Skolen fortsetter til Juni 2019, med masser av stevner på agendaen i 2019.

Elevene viser gode resultater så langt så dette blir spennende å følge med på i fremtiden.

 

Vi ble kontaktet av naturbruk linja på Kjelle Vgs. om en skyte dag.

Etter litt planlegging sammen med lærere og andre ble dette omgjort til en dag med forskjellige skyteaktiviteter på Grasåsen, Vi lagde 5 poster med skyting og spørsmål til elevene, Kjelle i sin tur kvitterte med å komme med alle elever fra 3 linjer så det ble over 25 deltagere. Elevene fikk prøve figurskyting, rifleskyting, Jegertrap og sporting På denne aktivitets dagen Stor takk til Claus, Ole Jonny, Magdalena og Jan Lillehol for at de stilte opp med fri fra jobben

 

Samme uka hadde vi skyte dag med SFO gruppa til Bjørkelangen ungdomsskole. Som hadde kontaktet oss om det var mulig å få til noe slikt. De stilte med godt 20 håpefulle som fikk prøve hagleskyting i litt forskjellige former. Supert opplegg med masse bra tilbakemeldinger.

Etter en kort oppsummering konstaterte vi, At den siste uka i Oktober hadde vi hatt 47 Ungdommer mellom 12 og 17 på Skytebanen vår. Det må sies å være bra eller?

Vi startet opp med vinterskyting igjen, Dog med litt begrenset aktivitet da det etter hvert er blitt så mange klubber rundt omkring som har dette nå. Men selvfølgelig var det i 2018 også Fårikål spising på banen, Og folk spiste til det tøyt ut av øra på dem.

Dette med spising og mat på banen har vært en rød tråd igjennom de siste årene og i oktober utvidet vi dette med noen kurs som har fokus på mat.

Første kurs ut var Kokker i friluft, Med tilskudd fra studieforbundet ble første kurs i laging av mat på bålpanne holdt, Magdalena som Kursleder og senere oppnevnt til elitekokk lagde fantastisk mat fra bålpanna, Og vi andre spiste og spiste….

 

November..

Siste måned med Introjakt og denne gangen var det mikkel rev som sto for tur.

Ikke noe reve fall, Men deltagerne ble grundig skolert i jakten på denne luringen.

Takk til Mads som tok føringen på denne jakta å lage et bra opplegg.

Kurs aktiviteten fortsatte med kurs i varmrøyking av mat, Populært og bra med deltagere. Det som ble laget fikk i hvert fall ben å gå på.

Jaktskytterskolen fortsetter og det læres nå nye ting på hver samling.

I helgen 16-18 november ble det avholdt Landsmøte i NJFF (holdes hvert 3 år) BJFF og Lerduegruppa hadde ordnet så vi fikk med 2 delegater til dette møtet. Jesper og Magdalena stilte opp og deltok på dette møtet og sørget for at hagleskyting ikke ble helt glemt i alle samtaler om ulv og laks

Kurs i felle fangst på Mår og mink ble avholdt, Selv om den ikke ble tatt i felle så fikk vi fall på en mink. Deltagerne fikk kort introduksjon i å spenne feller og mye annet som er viktig når en driver med denne jaktformen. Ved et nytt kurs senere, Må vi ha mer feller ble oppsummeringen konkludert med.

 

Desember..

Julebord i Lerduegruppa, Festkomiteen hadde bestemt seg for å prøve noe nytt

Så julebordet ble derfor holdt i felleshuset på Grasåsen, Det ble faktisk mye mat her også,

 Og noen fantastiske desserter, Takker til Vidar og Mads for flott Quiz. Her ble det spennende i finalerunden mellom 3 deltagere. Folk koste seg og stemningen var helt i taket.

En av kommentarene var at man aldri hadde sett felleshuset så flott og pyntet før

Standplasslederkurs for Haglebane ble avholdt Lørdag 8 desember, Dette kurset møter fremtidens krav om organisert skyteledelse på alle skytebaner, Flott gjeng som stilte opp 10 stykker totalt som tok dette kurset, Diplom og kursbevis på slutten av dagen.

Vi holdt sideliggerstevne Lørdag 15 september. Dette begynner nå å bli veldig populært for folk kommer fra fjern og nær for å være med på denne kuriositeten.

Tradisjonen tro (3 året på rad vi hadde dette stevnet) var det også sjokolade lotteri med masser av premier noe folk koser seg med. Oppsummert en fantastisk dag på banen.

Dette var også første gang vi lot deltagerne fra Jaktskytterskolen få trene og skyte med de voksene i klubben vår, Andre plass totalt til deltager fra til klubben vår, Etter en spennende finaleskyting med sporting duer.

Helt på tampen av året fikk vi med oss 2 nye jenter/damer i lerduegruppa vår. Vi ønsker velkommen til Tone Skjellestad og Brith Skogvoll Klemetsen

Vi er stolte over å ha med oss så mange damer som vi har i gruppa vår, Intet mindre enn 7 damer er med oss nå på forskjellige aktivitetsnivåer.

 

Juleverksted og kurs i dropskoking på Loftet Søndag 16 desember.

Ble et flott opplegg med masse drops produksjon, Takk til alle som deltok og vi får sikkert gjentatt dette i 2019.

Sånn oppsummert skyte prestasjoner er 2018 et år vi har økt aktiviteten betraktelig ute på stevner, Både med deltagelse og resultater.

Og vi blir stadig flere som reiser på stevner og lager stevner på egen bane

Vi må heller ikke glemme de som er med oss i den normale banedriften og tar sine vakter på banen og sørger for at vi har et godt og stabilt tilbud til de som vil skyte.

Nevner her Marius, Kristoffer, Pål, Petter, Kjell-Morten, Finn, Ole-Vidar, Mads, Magdalena, Kevin, Sander, Jørn, Ole-Johnny, Kari-Matti, Hans-Petter, Kenneth H, Ken-Erik, Terje, Roy, Jan-Erik, Lars-Kjetil, Arild og Kenneth N.

Som leder for gruppa er det er ren fornøyelse og stor ære å få dele ut over 50 ferdighetsmerker som er oppnådd som et resultat av god skyting blant våre medlemmer

 

2018 ble for oss et bra år med mye aktiviteter, Og da ikke bare på skytebanen.

Vi har blitt lagt merke til av mange rundt oss som ønsker et nærmere samarbeid med oss

Noen ganger har vi måtte velge å si nei av rene kapasitetsproblemer, Andre ganger har vi gledelig kunne bidratt til gjennomføring av ting vi er blitt spurt om.

Sånt blir lagt merke til rundt omkring og folk snakker om det.

Mye fordi vi er en så godt fungerende gruppe med et fantastisk samhold som mange misunner oss. Noen av de som har lagt merke til oss er NJFF og Studieforbundet Natur og Miljø Og vi ble på slutten av året 2018 forespurt av dem, Om vi ville være med på et prosjekt som skal gå hovedstaden i slutten av august 2019.

Kort om prosjektet:

Oslo er blitt kåret som Europas miljøhovedstad i 2019 og Studieforbundet Natur og miljø i sammen med deres medlems organisasjoner Skal lage et opplegg. Der det vises frem noen aktiviteter som drives med av deres organisasjoner og deres medlemmer, De ønsker da at vi skal ta med Bålpanna vår og litt annet utstyr og komme til Oslo og vise dem hva Urban mat kan være samt fortelle litt om samholdet og kurs vi holder i gruppa vår.

På vegne av Lerduegruppa jeg takket ja til dette opplegget, Og vi gleder oss allerede..

 

 

Helt på tampen av denne årsberetningen vil jeg få takke alle de mennesker som er med i gruppa vår, Også de utenfra som hjelper til i gruppa vår. Denne gruppa ville ikke eksistert om det ikke var for dere som bruker så ufattelig mye av deres egne ressurser og fritid på frivilligheten. Frivilligheten er verdt så ufattelig mye mer en man kan tenke seg ved første refleksjon. Den har også større helsegevinst en det man tidligere har anerkjent.

En stor takk til vår kasserer Kenneth og sekretær Tove som står på med utfakturering og betaling av alle innkjøp, Referater fra alle møter og andre forefallende ting som vi trenger hjelp med i vår drift igjennom et helt og aktivitetsrikt år. Alltid like blide selv om arbeidsmengden i vervene er blitt mangedoblet de senere år grunnet økende aktivitet i gruppa vår.

 

Jeg vil også på vegne av gruppa få takke alle dere som sitter i styret i Bjørkelangen Jeger og fiskerforening for den tilliten vi har som gruppe og for at vi får være såpas selvstyrte som vi får under deres tillit.  Mye av suksessen vi har som gruppe ligger nemlig akkurat i dette, Selvstyrt og tillit. Nøkkelord som er grunnoppskriften til vår suksess

Vår modell er noe som funker. Og som vi må ta vare på, For det er ikke alle plasser en har det slik.

 

Takk til dere alle for et fantastisk 2018.

Jesper Maj Larsen

For Lerduegruppa BJFF​