Fiskesommer 2023

Fiskesommer ved Kolbotnvannet

Publisert: 26. august 2023 kl. 13.04

Sist oppdatert: 26. august 2023 kl. 16.20

«FISKESOMMER» er et arrangement som foregår over hele landet hvert år, og det er Norges Jeger  og Fiskerforbund (NJFF) som står bak. Målet er få opp fiske-interessen blant barn og unge, og det er en fin hobby som man kan ha resten av livet.

Oppegård Jeger og Fiskerforening (OJFF) deltok også i år med dette arrangementet, og som vanlig var det ved Nordenga ved Kolbotnvannet. Dette er det ideelle stedet for slike arrangementer for barn.

I år var det 20 barn og ungdom som ville prøve fiskelykken. Noen hadde fisket før og hadde med egne fiskestenger, mens andre fikk låne stenger beregnet for barn og unge. 8 medlemmer fra OJFF hadde forberedt seg godt med fiskeutstyr og forskjellig type agn. Med god hjelp og instruksjon fra av OJFF’s medlemmer til å bruke stengene og få på agn. Det tok ikke lang tid før de første fiskene beit på krokene. Da ble det «liv i leieren», og barna ble veldig ivrige. Ikke alle fikk fisk, men søskenparet Viliam og Isabele fikk 3 store Abbor.

Man blir sulten av å fiske, og grillpølsene, brus, kjeks og kaffe var tydeligvis populært. De 90 pølsene forsvant ganske fort.

Til slutt ble det selvfølgelig flotte premier til alle fiskerne. Tilbakemeldingene fra både barn og foreldre over arrangementet var meget positive.

Storfiskerne Viliam og Isabele.JPG
Storfiskerne Viliam og Isabele
Klagjøring av utstyr.JPG
Klagjøring av utstyr
Fiske fra bygga.JPG
Fiske fra bygga