Laksefiske i Gaula 2023

Åtte fiskere (både nye og gamle) fra OJFF tilbrakte også i år en uke på Reitstøa i Midtre Gauldal i forsøk på å knekke laksekoden.

Publisert: 26. juli 2023 kl. 21.35

Sist oppdatert: 26. juli 2023 kl. 21.34

Reitstøa er et 4 km laksevald med mange forskjellige kulper/høler. Her har OJFF-fiskere hvert år et tilbud hvor oppholdet er på en trøndersk «lån-bygning» (en typisk gammel trøndersk byggeskikk) med gode faciliteter og hyggelig vertskap. Huset ligger inntil elva. Maten ordner vi selv på omgang og flotte middager serveres nøyaktig kl 18. Den eneste grunn til å ikke møte kl 18 er at man «kjører fisk» akkurat da.

Det er alltid utfordrende forhold med laksefiske, denne gang med varme som brakte temperaturen i elva opp i 20 grader. Da opplever laksen dette som truende og går i overlevelsesmodus, dvs. den bruker ikke energi på å ta flua, sluken eller spinneren. Regnet kom midt i uka og brakte etter hvert vannstanden opp til 30 m³. Synd at da vannstanden begynte å synke og forholdene ble oppløftende, da var det tid for å avslutte fisket og dra hjem.

Det ble allikevel tatt to laks på land, en på 5,1 kg og en på 4,5 kg. Noen mistet også noen laks på mellom-størrelse.

Dette bør noen flere bør oppleve, og vi gleder oss til neste år med sosialt samvær i sammen med gode fiskevenner i OJFF …. og forhåpentlig flere laks.

Hilsen Trygve og Finn

Min første laks i år.jpg
Min første laks i år
Min aller første laks.jpg
Min aller første laks
Huset vi disponerer.JPG
Huset vi disponerer