MENY hamburgermeny Close-menu button

Laksefiske på Reitstøa

Ni laksefiskere fra OJFF hadde et opplevelsesrikt fiske i Gaula i uke 28.

Publisert 18. august 2022 kl. 21.31

I hele denne uken (fra lørdag til lørdag) fikk vi se Gaula fra mange sider, fra flom i elva etter mye regn, og til variabel vannføring etter regn og opphold. For de med minst erfaring i laksefiske ble det en lærerik uke.

Den store opplevelsen fikk en av medlemmene som landet sitt livs aller første laks, og i tillegg mistet han en. Fiskeopplevelsene ble på Reitstøa, et flott sted, eget stort hus (med sengeplass til 8) og med eget fiskevald på 4 km. Det ligger ca. midtveis mellom Røros og Støren i Midtre Gauldal. Dette kan bli OJFF’s fiskere sitt Laksefiskevald i fremtiden.

Den første laksen ble tatt på flue på søndag ettermiddag av Trygve (tidligere leder av Fiskerutvalget i Ojff i 10 år). Han har vært på Reitstøa i 21 år. Han er lommekjent i elva og har laget en egen Database med alle tenkelige data relatert til fiske i elva (spesielt ift vannstand og temperatur). Han vet nesten hvor laksen står til enhver tid. Denne Databasen har brakt mange laks på Reitstøa.

Ikke alle lyktes med å kjenne Laksens plassering og krefter, men en teori er i hvert fall at de som fisker mest, får mest? «Det er alltid håp i et hengende snøre».

Det viktige med Laksefiske er det sosiale aspektet. Middagen og laging av denne gikk på omgang, og det ble mange historier og latter rundt middagsbordet. I noen tilfeller deltar også grunneieren av laksevaldet Reitstøa på middagene. Han kjenner elva ut og inn og gir oss mange gode råd.

Gapahuken ble mye brukt. Den ligger ved to veldig gode fiskehøler. Her ble det grillet og tent bål, og i perioden kl 22-24 var vi ofte samlet der for å høre gode fiskeopplevelser og smake på god grillmat med noe attåt.

Det ble totalt tatt 6 Laks (mellom 5,2 og 7,7 kg).

Takk til alle som bidro til å gjøre Laksefisket og oppholdet på Reitstøa til en minneverdig opplevelse. Vi gleder oss allerede til neste Laksesesong.

Trygve.jpg
Trygve
Axsel.jpg
Axel

 

Middag.jpg
Middag

 

Erik.jpg
Erik

 

Samling ved huset.jpg
Samling ved huset

 

Gapahuken.jpg
Gapahuken