Finn satte standarden på svensketuren

Årlig foretar fiskere fra OJFF en sjøørret tur til den svenske vestkysten, Fem fiskere fra OJFF satte kursen for den svenske vestkysten sør av Strømstad fredags morgen 12. april.

Publisert: 18. april 2024 kl. 20.49

Det skulle ha vært to til, men sykdom hindret disse to å delta. Det ble litt handel i Strømstad før kursen ble satt til Tjärnö, til sundet med tidevannsstrøm mellom Tjärnö og Vanarne.

På tredje kastet i sundet bar Finn i en sjøørret på sluk og landet denne ved hjelp av Dag Anders med håven. Uheldigvis var sjøørreten under minstemålet, så den fikk friheten tilbake igjen. Nå fikk de andre høre hvem som var storfiskeren. Ikke bare tok han den første laksen på Reitstøa i fjor, men jammen knekte han koden for sjøørreten og landet den første på denne svensketuren. Ikke rart at Æresmedlemmet var kry! De andre merket ikke fisk, men fikk god trening i kasting. Da det ble fjære, forflyttet fiskegjengen seg til Saltø, til Klippestranden. Her ble det først en matbit etter at grillen var fyrt opp og pølser og burgere var klare for servering. Regnet hadde opphørt, så det var rent koselig med grillvarme og nydelig mat.

I fiskeøkta etter matauken var Trygve bort i sjøørret to ganger på lita rosafarget flue, uten å lande dem. Erik ville ikke være noe dårligere enn Finn og landet en pen sjøørret på 37 cm på rosa flue. Også den fikk friheten tilbake.

I 1730- tiden ble det oppbrudd, og kursen satt for Lagunen hvor det ble en sosial sammenkomst ifm. middag før avgang Norge.

Ted og Dag Anders ble igjen og overnattet i flott hytte på Lagunen. Rapporten fra Ted etter fisket på lørdag var at ingen fikk fisk, ikke napp engang.

Det ble fisket i Hasselbukten og Klippebukten. Det blåste kraftig, men deilig sol og åtte grader. Det var vanskelige forhold og de prøvde både med sluk og fluer. Kursen for Norge ble satt i 1430-tiden. 

240412 Finn med SØ på Tjärnö.jpg
Finn med sjøørret på Tjärnö
240412 Ved grillen, DAg Anders, Trygve og Erik.jpg
Ved grillen, Dag Anders, Trygve og Erik
240412 Eriks SØ.jpg
Eriks sjøørret
240412 Middag på Lagunen, Finn, Trygve, Dag Anders, Ted og Erik.jpg
Middag på Lagunen, Finn, Trygve, Dag Anders, Ted og Erik