8.trinn fra Hellerasten ungdomskole

OJFF ung

Er du interessert i jakt eller fiske? Da er Oppegård Jeger- og Fiskeforening noe for deg!


Som barn eller ungdom i Oppegård JFF har du alle muligheter  når det gjelder jakt, fiske og friluftsliv. Oppegård JFF har utnevnt en egen ungdomskontakt som har som oppgave å legge til rette for dette! På denn siden får du et lite innblikk i hva Oppegård Jeger- og Fiskeforening kan tilby barn og unge. Ta kontakt med ungdomsansvarlig hvis du sitter inne med en idé, et ønske eller spørsmål. Dette er et lavterskeltilbud, ingen forhåndskunnskaper påkrevd – alle er velkomne!

Opplæringsjakt på rådyr.jpg
Opplæringsjakt på rådyr

 

Oppegård JFF tilrettelegger og forvalter fiske i Gjersjøelva. Som ungdomsmedlem får du ditt eget fiskekort og det helt gratis! (Ta kontakt med ungdomsansvarlig for mer info.) I Gjersjøelva kan du få både sjøørret og laks på kroken! Vi tilbyr også fiske i Kolbotnvannet. Her arrangeres det et årlig SommerFiske for barn og unge. På Kolbotnvannet har foreningen egen båt til utlån. Gjersjøen er også åpent for fiske. Foreningen kan stille med flere ulike typer fiskestenger til utlån. Det er også muligheter for utlån av friluftsutstyr gjennom utlånsordningen BUA.

Det arrangeres også årlig fisketurer, til både inn- og utland hvor alle medlemmer er vedkommende. Se fiskeutvalget sine egne sider for info.

Oppegård JFF har et bredt tilbud innenfor jakt. For mer info om de konkrete tilbudene les her. Som ungdomsmedlem i Oppegård JFF har du muligheten til å gå på både små- og storviltjakt. Det er også muligheter å få være med og oppleve hva jakta handler om uten å bære våpen og jakte selv. 

Er du mellom 14-16 år?

Da er du endelig gammel nok til å delta på småviltjakt, selv uten jegerprøven! Oppegård JFF kan stille med opplæringsjegere som tar deg med ut på ditt livs opplevelse! Ta kontakt med ungdomsansvarlig for mer info/påmelding.

Er du mellom 16-18år?

Da er du endelig gammelnok til å delta på storviltjakt, så fremt du har avlagt jeger- og skytterprøve. Ta kontakt, Oppegård JFF jakter rådyr og kan stille med opplæringsjegere.

Enten du selv kunne tenke deg å prøve jakt, eller kjenner noen andre som er interessert: alle må ha godkjent jegerprøve før de kan jakte på egen hånd. 

Jegerprøven.png

Oppegård JFF samarbeider med Stig Skuggevik i Jaktlyst som holder kurs for oss. Her kan du melde deg på til Jegerprøven!

 

Vi i Oppegård JFF vil at flere interesserte barn og ungdom skal få friluftsliv og sportsfiske mer inn i hverdagen sin. Alle Oppegård JFF sine medlemmer som er til og med 12 år blir automatisk medlemmer i Fiskeklubben, som en del av medlemskapet i foreningen.

Hvert år arrangerer OJFF flere åpne dager hvor ikke-medlemmer får muligheten til å prøve seg på fiske med veiledning fra erfarne fiskere. Dette pleier å være meget hyggelige arrangementer hvor tilbakemeldingene utelukkende er positive. Oppegård JFF stiller opp med fiskestenger, pølser og saft.

«Barn under 16 år har i Norge er i en helt spesiell situasjon når det gjelder adgangen til fiske. I tiden mellom 1. januar og 20. august, kan barn i prinsippet fiske over alt i ferskvann, unntatt i elver som har laks, sjøørret og sjørøye. Der det selges fiskekort skal barn få dette gratis. Der det ikke selges fiskekort, har barn likevel også lov til å fiske. Barn under 16 år trenger heller ikke løse den statlige fiskeravgiften (18 års aldersgrense).» Ta kontakt med ungdomsansvarlig, så ordner vi fiskekort og fiskestenger!

Som ungdomsmedlem av Oppegård JFF kommer det tre (!) magasiner i posten, inkludert i medlemsprisen!

Foreldre er selvfølgelig også vedkommende til å delta i alle nevnte arrangementer, det er også muligheter for familiemedlemskap hvis dette er ønskelig.

Ta kontakt med ungdomsansvarlig vedrørende spørsmål, påmeldinger, etc. så finner vi alltid en løsning!

Kom i kontakt med oss! Vi har egen Twitter, YouTube og Facebook-side!

Ungdomsansvarlig Ole Henrik Sæve kan nås gjennom Facebook-siden til foreningen og på +47 970 40 175.