Blodsporkurs 2024

RJFF vil i 2024 arrangere 2 grunnleggende blodsporkurs for ekvipasjer som ønsker å få sin hund godkjent som ettersøkshund ihht Miljødirektoratets retningslinjer, eller til de som har behov for en godkjent premiering for å få utløst sitt championat på blodspor. Det vil i 2024 avholdes 2 kurs. Ett tidlig sommer, og ett kurs tidlig høst.

Publisert: 18. februar 2024 kl. 18.17

Sist oppdatert: 27. februar 2024 kl. 14.56

Kurset passer for de fleste hunderaser, men er først og fremst rettet mot hunder som skal brukes til ettersøk under jakt og/eller i kommunal og offentlig regi.

Ett kurs vil gå over 3 ettermiddager/kvelder, hvor første kveld er en teoridag. Vi vil rette kurset mye mot det praktiske rundt blodspor. Vi vil ta for oss regelverk for prøver, hvordan legge spor, trening, gå sporet, trening av unghund, slik at man som ekvipasje kan få innblikk i hva som skal til for å kunne bestå blodspor og ferskspor prøven.

Formålet er i henhold til Miljødirektoratets retningslinjer som sier følgende:

Blod- og fersksporprøver gjennomført etter regelverket Regelverk for blod- og fersksporprøver 2020.pdf (nkk.no) har som formål å bedømme hundens evne, og ekvipasjens egnethet for ettersøk av skadet hjortevilt. For de hundene som kun skal bedømmes for å bli godkjent som ettersøkshund har regelverket et eget avsnitt. Dette regelverket er tilpasset Miljødirektoratet’s «instruks for prøving og godkjenning av ettersøksekvipasjer» fastsatt av Miljødirektoratet 1. januar 2017.

Mål med kurset er å gi deltagerne nødvendig og grunnleggende kunnskap for at du og din hund gjennom kurset og egentrening skal bestå prøven som godkjent ettersøksekvipasje.

Vårkurs:

  • 30. april - Teorikveld i Låven
  • 6. mai - Praksiskveld ved skytebanen
  • 20. mai - Praksiskveld ved skytebanen

Høstkurs:

  • 1. august - Teorikveld i Låven
  • 5. august - Praksiskveld ved skytebanen
  • 12. august - Praksiskveld ved skytebanen

Det settes tak på 15 deltagere pr. kurs, så her er det førstemann til mølla som gjelder:

Pris:

1200.- for medlem av RJFF.

1700.- for Ikke-medlem.

Blod kan kjøpes av kursholder på 0,5 liters flasker, og koster kr 80,-. Alternativt kan man selv kjøpe matblod i butikk.

Har du spørsmål så kan du kontakte kursleder Stig Thorsen på e-post: [email protected] eller mobil: +47 977 51 606

Påmelding og betaling via aktivitetskalenderen under her.

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt

Rælingen JFF