"Min jegerdokumentasjon" må oppdateres

Det er foretatt en ganske vesentlig endring i «Min Jegerdokumentasjon», og før 1.juni kreves det at jegere har nyeste versjon av appen. Vi viser deg hvordan du går fram.

Publisert: 10. april 2024 kl. 12.28

Sist oppdatert: 12. april 2024 kl. 06.29

Etter hvert er også vi jegere blitt digitale. Med appen "Min Jegerdokumentasjon" har du jegeravgiftskortet og dokumenterte treningsskudd og vitnemål på storviltprøven på ett sted.

Har du denne med deg på jakt har du alt du trenger for å dokumentere at du har betalt jegeravgift og at du har fått godkjent skyteprøven. Blir du kontrollert er det nok å vise fram QR-kode i appen.

Så langt alt vel, men nå er det foretatt en del endringer i appen, og det innebærer at du må oppdatere appen for at den skal fungere etter hensikten. Blant annet er det slik at før 1.juni kreves det at jegere har nyeste versjon av appen for å få registrert ny skyteprøve med samme våpen som de avla prøven med i fjor.

Slik oppdaterer du

I-phone-brukere oppdaterer "Min Jegerdokumentasjon"-appen i App Store. Trykk på egen profil oppe i høyre hjørne, og scroll ned til du finner appen. Der vil det stå oppdater på høyre side om den ikke er oppdatert, eventuelt åpne dersom appen allerede er oppdatert.  Nytt versjonsnr skal være 1.3.6 (91)

Dersom du har Android telefon oppdaterer du i Google Play. Nytt versjonsnr skal være 1.4.0 (150010)

For enkelte er det nødvendig å avinstallere for så å installere appen på nytt. Det oppstår i tilfeller hvor det er problemer med å få oppdatert til ny appversjon, og i tilfeller hvor ny versjon legges inn mens feilmeldinger vedvarer, eller ny funksjonalitet ikke fungerer. Behovet for å slette app og legge den inn på nytt for å få ting riktig, ser ut til å være telefonavhengig.

Har du fortsatt problemer?
Gå til denne hjelpesiden som ligger hos Miljødirektoratet, der finner du svar på de fleste utfordringer.