Norges Jeger- og Fiskerforbund og Gran Jeger- og fiskerforening inviterer til NM isfiske 2023

Velkommen til NM isfiske 2023

Norges Jeger- og Fiskerforbund og Gran Jeger- og fiskerforening inviterer til NM isfiske 2023. Helgen 4.-5. mars braker det løs på Gran på Hadeland.

Publisert: 01. mars 2023 kl. 11.51

Sist oppdatert: 07. mars 2023 kl. 09.24

For mange isfiskere er Norgesmesterskap i isfiske høydepunktet i en lang isfiskesesong. Helgen 4.-5. mars inviteres det til årets NM på Gran på Hadeland. Konkurransen arrangeres på vannene Våja/Vassbråa. Abbor og sik er tellende arter, og finnes i godt antall i de to innsjøene. Konkurransen starter kl 09.00 begge dager. 

Åpen konkurranse
Norgesmesterskapet er en åpen konkurranse, så her kan alle som er medlem i en jeger- og fiskerforening tilknyttet NJFF delta. Det konkurreres individuelt i ulike klasser, i tillegg til lagkonkurranse. Lørdag er det lagkonkurranse, og helga avsluttes med individuell konkurranse på søndag.

Vi setter barn i fokus, og vil bidra med instruksjon i isfiske og utstyr på søndag for de som ønsker det. Det fyres i bålpanner og det kokes kaffe og lages mat. Det legges kort og godt opp til et par hyggelige dager i sosialt lag på isen. 

Abboren.JPG

Påmelding NM i isfiske

Forhåndspåmelding til NM på Vipps er nå åpnet. Vippsnummeret er #686761 eller du kan søke opp NM isfiske 2023.

Ved påmelding av lag, må dere velge riktig lagtype, 3-personerslag, damelag, eller juniorlag. Skriv inn navn på alle på laget og forening. Stiller samme forening med flere lag, legg til hvilket nummer laget har, f.eks GJFF 1, GJFF 2 osv.

Ved individuell påmelding, velg den klassen du skal fiske i og før på navn og forening. Du må velge blant disse klassene: 

Barn (0-12 år)
Yngre junior (13-15 år)
Eldre junior jente (16-19 år)
Eldre junior gutt (16-19 år)
Herrer senior (20-54 år)
Dame senior (20-54 år)
Veteran herre (55-69 år)
Veteran dame (55-69 år)
Eldre veteran herre (70 +)
Elde veteran dame (70 +)

Det vil også være mulighet for påmelding på stedet begge dager, men da kun med kontant betaling. Det er dårlig telefondekning i området der så Vipps kan være utfordrende.

Prisene for påmelding er:

3-personers lag kr 600,-

Damelag (2 stk) kr 400,-

Juniorlag (2 stk) kr 200,-

Senior/Veteran/Eldre Veteran kr 200,-

Junior kr 100,-

Barn kr 0,-

Siste nytt og praktisk info

Det er 2 adkomster til fiskeområdene. En vei går inn fra Skjervetråkket, samme vei som de som var med på Norgescupen kjørte inn, og en vei inn fra Gran sentrum ved Granvang. Det vil bli skiltet begge veiene. Det er gratis passering av bommene inn i området mellom kl 07.00 og kl 11.00 begge dager. Fisketid 11 til 15 begge dager. Utgang 10.30. 45 minutters gangtid inn.

De siste dagers snøfall har skapt litt utfordringer mest mtp på parkering ved vannene. Så fint om de som kan, kan samkjøre litt, slik at ikke alle kommer i hver sin bil. Ute på Vassbråa er det ca 40 cm snø nå, men ikke noe overvann. Det vil bli kjørt snøscooterløyper som deltagerne kan gå i. På Våja er det litt mindre snø, rundt 30 cm, heller ikke her er det overvann. Det vil bli kjørt scooterspor her også, i tillegg er det skiløyper man kan gå i, men unngå å borre hull i skiløypene. Istykkelsen ligger på mellom 50 og 60 cm på begge vannene. Føret på veiene inn i området er pr i dag veldig bra, med godt gammeldags snøføre.

Telefondekning kan være litt dårlig av og til der inne, så kontanter er greit å ha med om du skal handle utstyr av Thomas eller Leris, handle i kiosken, eller om du vil melde deg på på stedet. Vil oppfordre flest mulig til å forhåndspåmelde seg på Vipps nr #686761. Det vil bli kjørt premieutdeling begge dager så raskt som mulig etter fisket er slutt. På lørdag vil det være loddsalg og trekning før premieutdelingen med masse flotte premier gitt av våre sponsorer. På søndag vil NJFF dele ut plaketter for vinterens Norgescup etter innveiningen er over.

Oppmøte på lørdag blir på Sagvollen

Oppmøte på søndag blir ved Langtangen i Våja (Samme som NC)