MENY hamburgermeny Close-menu button

Maja Odden

I jubileumsåret 2021 ble Maja Odden en del av NJFFs ambassadører, da hennes flotte bilder av jakt og fiske på Instagram inspirerte oss. Bli bedre kjent med Maja her!

Publisert 15. oktober 2021 kl. 11.23

Navn: Maja Odden
Alder: 23
Bosted: Arendal
Medlem: Tvedestrand JFF

Maja Odden har jaktet siden hun tok jegerprøven som 14-åring. Hun vokste opp på en liten øy med fire eldre søsken. Jakt ble hun introdusert til via sin jakt- og friluftsinteresserte far. –Jeg jakter fordi det gir meg glede. Å høste fra naturen og kunne skape noe selv har jeg alltid vært interessert i, forteller Maja. Nå har hun en like jaktinteressert samboer og sønnen Anders på 8 måneder​ som også blir med på familens mange jaktturer.

Majas instagramkonto er stor. Nesten 100.000 følger henne der, og daglig får hun forespørsler om samarbeid. –Jeg er veldig selektiv og sier sjeldent ja til samarbeidsavtaler via min Instagram, forteller hun. Hun valgte å takke ja til å være NJFF-ambassadør fordi hun er opptatt av å formidle jakt på en positiv og forsvarlig måte. –NJFF er gode formidlere av jakt og fiske, og gir muligheter for opplæring og tilgang til jakt til nybegynnere og andre som ellers ikke hadde hatt denne muligheten. NJFF fokuserer på kunnskap om human og sikker jakt, noe jeg er veldig opptatt av selv og kan stå inne for. 

​​Opptatt av bærekraft

Maja liker storviltjakt best og jakter aller helst rådyr med hund. Å samarbeide med hunden gir mye glede. ​Maja er opptatt av bærekraft og har stor respekt for kjøttet hun spiser. Det å vite hvor kjøttet kommer fra, hva som er ofret og hvilken jobb som ligger bak, setter hun stor pris på. -Jeg liker å utnytte naturressursene og bruke naturen for det den er verdt. I tillegg gir det en ekstra dimensjon til jakta å samarbeide med andre om et felles mål, sier hun. 

Viktig å formidle kunnskap

Maja forstår godt at jakt kan virke litt fjernt for utenforstående. –Jeg pleier å si at hat er bygget på lite kunnskap og forståelse, sier Maja. Hun understreker at det å prøve å lære og forstå er viktig. Hun opplever at de som ikke jakter selv, men setter seg inn i hva det dreier seg om, ofte er de som til slutt ender opp med å synes jakt er helt greit. Det viktigste å sette fokus på for utenforstående er at jakt gir bærekraftig mat. Selv om kjøttproduksjonen i Norge er ett av verdens beste i forhold til dyrevelferd, er det ikke til å legge skjul på at ville dyr som høstes fra naturen har hatt det mye bedre. I løpet av ett år har faktisk jegere klart å skaffe så mye mat at man kunne ha mettet hele Oslo i over ett år, sier Maja entusiastisk. –Det er mye mat det!

Les også: Visste du at å spise viltkjøtt er bra for miljøet

Majas tips til nybegynnere

–​Bli med påNJFFs introjakter.​ De finnes over hele landet. Dette er noe jeg alltid anbefaler nye jegere som ønsker å lære seg jakt.  Jeg har selv vært med på introjakt i regi av NJFF som hundefører, og synes opplegget er kjempebra, forteller Maja. 

Som ambassadør vil hun formidle jakt på en positiv måte og dele kunnskap og meninger. ​Hun bruker mye tid på å skrive under bildene sine og er opptatt av at det hun deler kan gi andre en trygghet. Akkurat nå fokuserer Maja mye på det å ha med sønnen Anders på jakt. Hun har et bevisst fokus på å bruke hørselvern på babyen i bildene sine, da det er viktig for henne å formidle at hørselen må tas vare på. –​Det er ikke alltid helt enkelt å jakte med en baby, men det er fullt mulig, avslutter Maja. 

Les artikkel om Maja og familien i Jakt & Fiskes jubileumsnummer. 

Følg Maja

På Instagram
På Facebook
På TikTok