Norwegiantrio

I 2019 ble Norwegiantrio en del av NJFFs ambassadører, da deres flotte bilder av jakt og fiske på Instagram inspirerte oss. Vi følger de videre og lar oss fortsatt inspirere av denne aktive småbarnsfamilien.

Publisert: 09. juni 2021 kl. 13.14

Sist oppdatert: 03. juli 2023 kl. 13.14

Joakim Lindstad, Hanne Simonsen, Dennis og Robin
Alder: 33, 29, 5 og 3 år
Medlem: Familiemedlemskap i Løiten JFF

Hvor har dere vokst opp?

Joakim har vokst opp i Trysil og Hanne har bodd store deler av livet på Østlandet, nærmere bestemt Furnes.

Hvilket sted kaller dere for tiden hjem?

Nå bor vi hele flokken i Løten, vi er alltid åpne for forandring så vi får se hvor lenge vi blir her før vi blir fristet av nye steder.

Hvorfor takket dere ja til å bli ambassadør for NJFF?

Vi takket ja til å bli ambassadører for NJFF fordi vi som familie føler en enorm tilhørighet til det NJFF jobber med hver dag - å sikre jakt, fiske og friluftsliv for alle og for alltid. Naturen er en kilde til glede, eventyr og læring for oss alle. Å kunne være en del av en organisasjon som jobber for å bevare og beskytte naturen, samtidig som de gir oss muligheten til å utforske og nyte den, er noe vi er stolte av.

Hva synes dere er bra med NJFF?

​​Det beste med NJFF er fellesskapet og den gode stemningen. De er som en stor familie, bare med flere gevær og fiskestenger.

Hvilken jaktform liker dere best – og hvorfor jakter og fisker dere?

Vi er glade i ulike jaktformer, men det er vanskelig å si hvilken jaktform vi liker best, da hver har sin egen sjarm og spenning. Senest i fjor var vi med på villreinjakt for første gang og det kan fort bli en favoritt for oss. Ellers er vi veldig glad i å gå i fjellet, så rype og skogsfugl ligger høyt på lista vår.

Jakting og fisking er for oss mer enn bare en hobby. Det handler om å være i harmoni med naturen, lære av den og bidra til dens bevarelse.

Har dere et favorittsted eller drømme-fiske/jakt sted?

Åh, det er som å be oss velge blant alle de fantastiske naturlige perlene. Men hvis vi måtte velge, ville vi si at våre drømme-jakt/fiske-sted er et bortgjemt, krystallklart fjellvann omgitt av majestetiske fjelltopper. Naturens stillhet og harmoni der er rett og slett magisk.

Beskriv dere selv med 3 ord

Hanne: Eventyrlysten, naturfrelst og lidenskapelig.

Joakim: Dedikert, eventyrlysten, livsnyter

Dennis 8 år: Oppmerksom, drømmende og nysgjerrig

Robin 3 år: glad gutt, gledesspreder og bestemt

Hvilket dyr i norsk natur beskriver dere best?

Hanne: Ørn passer godt. Ørnen er kjent for sin utholdenhet, skarpe blikk og frihet. På samme måte er jeg eventyrlysten, som ørnen trives jeg best når jeg kan utforske og bevege meg fritt i naturen.

Joakim: Den majestetiske elgen. Elgen er kjent for sin sta holdning og stolte natur. Samtidig er den ofte sett på som et morsomt og sjarmerende dyr med sin karakteristiske gange og store ører. Elgen er også dedikert til å overleve i de tøffe skandinaviske skoger og nyter livet i naturen på sin egen måte.

Robin: er som en livlig og leken geitekilling! Han hopper og spretter rundt, alltid full av energi og klar for nye eventyr. 

Dennis: den nysgjerrige og lekne oteren. Akkurat som oteren, er Dennis full av liv og energi, og alltid klar for nye eventyr. Han er nysgjerrig på verden rundt seg og utforsker den med glede. Med sitt lekne vesen sprer han glede og latter til de rundt seg. Oteren er også kjent for å være smidig og dyktig i vannet, og det gjenspeiler Dennis' gode kroppsbeherskelse og evne til å prøve nye aktiviteter.

Hvilken ferdighet er det alle burde ha og hvorfor?

En ferdighet som alle burde ha er evnen til å observere og forstå naturen rundt seg. Å kunne identifisere dyrespor, kjenne igjen fuglesang og lese landskapet er avgjørende for å bli en dyktig jeger eller fisker. Men det handler ikke bare om å jakte eller fiske, det handler om å utvikle en dyp forbindelse med naturen. Når vi kan observere og forstå naturen, får vi også muligheten til å sette pris på dens skjønnhet og sårbarhet. Denne ferdigheten lar oss bli bedre naturvernere og bevarere av økosystemene som gir oss så mye glede og næring.

Hvis dere kunne velge en superkraft hver, hva ville det vært og hvorfor?

Hanne: evnen til å snakke med dyr. Tenk deg hvor fascinerende det ville være å kunne forstå og kommunisere med dyrene i naturen. Det ville åpne opp for utrolige opplevelser og en dypere forståelse for dyrelivet rundt oss.

Dennis: Spider-Man! Tenk deg at jeg kunne skyte ut spindelvev og svinge meg rundt som en ekte superhelt! Da kunne jeg reise til de kuleste stedene i verden, fra by til by, fra skog til fjell, på en helt magisk måte. Det ville vært så gøy! Og det beste er at jeg kunne hjelpe folk og dyr som trenger det, akkurat som Spider-Man gjør.

Joakim: ha evnen til å helbrede og gjenopprette naturen. Tenk deg å kunne berøre et ødelagt område og se det blomstre og gro igjen på et øyeblikk! Jeg kunne ha helbredet skadede skoger, renset forurensede elver og gjenopplivet truede dyrearter. Det ville vært en utrolig kraft å kunne bringe balanse til naturen og bidra til å bevare våre naturlige ressurser. Jeg ville ha gjort alt jeg kunne for å beskytte og feire den fantastiske skjønnheten i naturen for kommende generasjoner.

Hvem er deres største inspirasjon til friluftsliv/jakt/fiske?

Vår største inspirasjon er naturen selv. Å være omgitt av den vakre og uberørte naturen gir oss en følelse av ro og tilhørighet. Det er noe magisk med å være ute i naturen som får oss til å ville utforske og oppleve mer.

Hva er det beste dere vet å spise på tur?

Det beste måltidet på tur er uten tvil en godt tilberedt fisk som nettopp er fanget, røye er favoritten. Det er ingenting som slår smaken av fersk fisk tilberedt over et bål. Det er ren lykke!

Hva vil dere si til de som ikke skjønner seg på denne fritidsinteressen deres?

Til de som ikke forstår friluftsliv, jakt eller fiske, vil jeg si at det handler om å finne glede og tilknytning til naturen. Det gir en mulighet til å koble fra hverdagens stress og hente energi i vakre omgivelser. Det handler ikke bare om å jakte eller fiske, men også om å oppleve naturen på nært hold og sette pris på dens skjønnhet.

Har dere noen tips til nybegynnere som har lyst til å lære seg dette?

Vær tålmodig og ikke forvent å bli ekspert med en gang. Det tar tid å utvikle ferdigheter og kunnskap, så nyt reisen og lær underveis.

Hva ønsker dere å formidle med bildene deres på sosiale medier?

Gjennom instagramkontoen vår – bildene, små klipp og story fra turene våre på sosiale medier ønsker vi å formidle den uendelige verdenen av muligheter som finnes der ute. Selv som familie, med små barn, tror vi at ingenting er umulig når man bestemmer seg for å klare det og våger å prøve..! Vi ønsker å vise frem at det å utforske jakt, fiske og friluftsliv kan være en fantastisk opplevelse for hele familien, uansett hvilket nivå man er på.

 Vi ønsker å inspirere andre til å følge drømmen sin og oppdage gleden ved å leve et liv i harmoni med naturen, gi plass til livet rett og slett. Ved å dele våre egne eventyr og lidenskap, håper vi å motivere og oppmuntre andre til å ta steget ut i naturen og følge sine egne drømmer. Vi tror på at det er gjennom å følge drømmen at vi virkelig kan leve et rikt og meningsfullt liv.

Annet dere har lyst til å si til NJFFs følgere?

Vi vil oppmuntre alle lesere og følgere av NJFF til å komme seg ut i naturen og oppleve alt den har å tilby. Ikke glem å gi plass til livet, og oppdag den grenseløse inspirasjonen som venter på deg der ute. Ta vare på naturen og respekter dens grenser.

Følg Norwegiantrio på Instagram​

Du kan også følge Norwegiantrio på YouTube