MENY hamburgermeny Close-menu button

Norwegiantrio

I 2019 ble Norwegiantrio en del av NJFFs ambassadører, da deres flotte bilder av jakt og fiske på Instagram inspirerte oss. Vi følger dem videre i jubileumsåret vårt.

Publisert 15. oktober 2021 kl. 11.17

Navn: Joakim Lindstad, Hanne Simonsen, Dennis og Robin
Alder: 30, 27, 5 og 9 måneder
Bosted: Løten
Medlem: Familiemedlemskap i Løiten JFF

Norwegiantrio er en aktiv friluftsfamilie, som til tross for en til tider hektisk hverdag må ha sin daglige tur ut. Før Hanne og Joakim fikk barn var de veldig aktive, og det bestemte de seg for at de skulle fortsette med. Helt siden barna var få uker gamle har de blitt tatt med ut på tur, noe som hele familien har stor glede av.  – Med barna opplever vi jakt, fiske og friluftsliv på en helt annen måte enn tidligere, de får oss til å stoppe opp, føle naturen, lytte, og se mangfoldet av det vakre som omringer oss, forteller Hanne. 

Hanne ønsker å vise at naturen er en arena for alle, og spesielt barn. Hun jobber som miljøpedagog, hvor oppgaven er å få barn og unge ut i naturen og bruke den som læringsarena. Hanne har alltid vært glad i friluftsliv, og det har blitt mange turer, blant annet med sin farfar da hun var liten. Da hadde hun god fantasi, og kunne kjenne fjellheimen snakke til seg. Dette er noe hun fortsatt kan kjenne på den dag i dag. – Kraften naturen har gjør noe med oss mennesker som ikke kan beskrives, det må bare oppleves, forteller Hanne. 

Joakim jobber som Prosjektleder i et VVS-firma, og liker å koble av fra omverden og nyte stillheten i fjellet, ved et vann eller en elv i kombinasjon med fiske og utendørsnetter. Med røtter fra Trysil har han tilbrakt mye tid ute i friluft, og med alderen har interessen stadig økt. – Jeg har avlagt flere hundre mil rundt om i landet på søket etter gode ørret- og røyeplasser, forteller Joakim. 

Vi knytter verdifulle bånd i naturen

– Det var lett å takke ja til å bli ambassadør for NJFF, da det er en stor organisasjon som ønsker å formidle akkurat det vi står for, nemlig Jakt- og fiskeglede til alle - for alltid! For jakt og fiske er jo for alle, spesielt for barn og unge. Det er noe vi vil være med på å formidle, og ikke minst forsøke å inspirere andre familier til å ta skrittet ut i naturen. Vi ønsker veldig gjerne å vise frem mulighetene som finnes med barn. Ved å dele jakt- og fiskeopplevelser knytter vi verdifulle bånd og gleden blir så mye større, det er i hvert fall vår erfaring, forteller Hanne og Joakim. 

Fluefiske –​ den store lidenskapen

– Vi jakter først og fremst fordi vi ønsker å høste av naturen slik andre generasjoner har gjort før oss. Det er noe i oss som sier at vi skal jakte, det ble så naturlig for oss. Jakt ble også en veldig fin overgang fra fiskesesongen, forteller Hanne. De jakter rype, storfugl, elg og hjort. Familien har også fått seg jakthund. Alfa er en irsk setter som ble en del av familien på slutten av fjoråret. Fluefiske er likevel den helt store lidenskapen til familien. Det har det vært de siste seks årene, og det er fiske etter henholdsvis ørret og røye som foretrekkes.

Norwegiantrios tips til nybegynnere

– Når det gjelder fluefiske så kan du spørre noen du kjenner, lese på nettet, og få tips til hvordan du skal lære deg kasteteknikker. Start på plenen eller ved et vann og ha fokus på kasteteknikk før du begynner å fiske. Det kan være vanskelig og umotiverende til og begynne med, men plutselig knekker du koden. Vi snakker av erfaring, sier Hanne. 

– Når det kommer til jakt har vi selv benyttet oss av introjakt som arrangeres av NJFF. Det har vi god erfaring med, og vi har lært veldig mye som har bidratt til at vi har blitt mer selvstendige jegere, forteller Joakim. ​

Med sine bilder på Instagram ønsker familien å formidle et godt liv ute i naturen, der en fisketur ikke “bare" er en fisketur, men også uforglemmelige øyeblikk, glede og mestring for store og små. – De lange og store turene er ikke avgjørende for kunnskap og naturglede, men selve møtet med livet ute i naturen er det som bør prioriteres og det ønsker vi å få frem, forteller de. De ønsker å ufarliggjøre mulighetene som finnes rett utenfor døra og vise at alt er mulig med barn.

– Vi er alle en del av naturen, vi må ta ansvar for fremtiden og videreføre de gode verdiene til neste generasjon ved å la de utvikle kjærlighet til jakt, fiske og naturen generelt, avslutter Hanne og Joakim. 

Følg Norwegiantrio på Instagram​