MENY hamburgermeny Close-menu button

Simon Åsheim

I jubileumsåret 2021 ble Simon Åsheim en del av NJFFs ambassadører, da hans mange bilder av jakt og fiske på Instagram inspirerte oss. Bli bedre kjent med Simon her!

Publisert 15. oktober 2021 kl. 11.19

Navn: Simon Åsheim
Alder: 28
Bosted: Evenstad, Stor-Elvdal
Medlem: Evenstad JFF​

Simon er vokst opp i Megården som ligger i Sørfold kommune i Nordland. Etter åtte år i Forsvaret ønsker han å jobbe med noe som ligger nærmere lidenskapen, jakt og fiske. Valget falt på å studere utmarksforvaltning på Evenstad, og her pendler Simon mellom studiene og kjæresten sin. 

– Det var lett å si ja til å være NJFF-ambassadør, sier Simon. Det å kunne hjelpe andre med å komme seg ut for å jakte og fiske, er noe han brenner for. Simon husker hvordan det var å være ung med lite jakterfaring. – NJFF har bidratt til at jeg har fått dyrket min lidenskap, forteller han. Da han i 2017 flyttet til Bardufoss og meldte seg inn i Målselv JFF, ble han tatt utrolig godt imot. Foreningen hadde en kjempefin leirduebane og ivrige skyttere. Der fikk han mange gode tips både når det gjaldt jakt, fiske og skyting, og foreningen bidro sterkt til Simons trivsel. – For meg er NJFF den største bidragsyteren til å hjelpe mennesker med å komme seg ut på jakt eller fisketur, sier han. 

Bitt av jaktbasillen som 8-åring

– Pappa fikk meg interessert i jakt og fiske, forteller Simon. Det startet med mye fisking både i elv, fjord og på isen, men etter en jakttur med faren ble han virkelig bitt av jaktbasillen. – Jeg var 8 år, og vi var på støkkjakt etter fjellrype. Jeg ble nesten besatt etter den turen, forteller han. Så ivrig var Simon at han våknet før faren, lagde matpakke og kaffe og gjorde alt han kunne for å komme så fort som mulig ut på jakt. – Det var om å gjøre å utnytte dagen best mulig, og det var på fjellet jeg ville være, forteller Simon. Fortsatt er støkkjakt etter fjellrype jakta han liker aller best. Skogsfugljakt og lokkejakt på rev kommer også høyt opp på listen. Simon jakter mye forskjellig. Det kommer av at han vokste opp med gode naboer i bygda, som tok han med på blant annet fellefangst etter mink, kråkejakt, revejakt og rypejakt med stående fuglehund. Etter jegerprøven ble han også med på introjakter i den lokale jeger og fiskerforeningen. – ​Det er et kjempegodt tilbud jeg satt stor pris på, sier Simon. Når det ikke er jaktsesong, så er det fluefiske etter sjøørret og kveitefiske Simon gjerne foretrekker.

Jakt er som spenningen på julaften

– Jeg jakter fordi det gir meg opplevelser, spenning og følelsen av å mestre. Allerede under planleggningen av en jakttur bygger spenningen seg opp. I terrenget kjenner jeg hele tiden på spenningen. Man vet aldri hva som kommer til å skje. Det fine med jakt er at jeg alltid føler jeg får noe igjen for tiden som blir brukt. Mestringsfølelsen er stor når jeg lykkes på jakt, men om det blir en tur uten noe vilt, så er det helt greit. Jeg får mer erfaring og som regel en fin tur. Så må jeg nevne at viltmiddag er utrolig godt, spesielt når man selv har jobbet for det, sier Simon.

Til de som lurer på hvorfor jakt er så spennende så sammenligner han jakt og fiske med det å være barn på julaften. – Når det endelig var tid for å åpne gaver var det stor jubel, og enda større jubel hvis man fikk det man ønsket seg. Den spenningen kjenner jeg på hele tiden ute på jakt. Hver tur inneholder pakker og noen turer gir store og andre mindre pakker.

Simons tips til nybegynnere

– Dersom du er nysgjerrig så ta kontakt med din lokale jeger og fiskerforening, der er det sikkert noen som kan ta deg med på jakt. Det er mange som har en jeger boende i seg, og før du vet ordet av det har du tatt jegerprøven og drar på jakt selv. Har du allerede jegerprøven og vil starte å jakte så er mitt tips å dra på skytekvelder som foreningen din arrangerer. Det blir ofte jaktprat i pausene og da får man gode råd og hjelp til det man trenger. Når du har fått tips om et sted å jakte, så gjelder det å være ute og høste erfaring. Jo flere turer du har ute, jo større er muligheten for at du lykkes, sier Simon.

Simon vil gjennom sine bilder og videoer inspirere og motivere andre til å dra ut i naturen, enten det er på jakt eller fisketur. – Jeg ønsker å dele mine opplevelser og erfaringer. Forhåpentligvis bidrar det til at noen andre tar turen ut. En liten oppfordring ønsker Simon å komme med avslutningsvis. –​ Har du en venn, slektning eller bekjent som viser interesse for jakt og fiske, så ta dem med ut på tur. Du kan bidra til at noen får en ny fantastisk hobby!  

Følg Simon på Instagram
Følg Simon på YouTube