Simon Åsheim

I jubileumsåret 2021 ble Simon Åsheim en del av NJFFs ambassadører, da hans mange bilder av jakt og fiske på Instagram inspirerte oss. Bli bedre kjent med Simon her.

Publisert: 22. juni 2021 kl. 13.28

Sist oppdatert: 30. juni 2023 kl. 07.15

Navn: Simon Åsheim
Alder: 30 år

Hvor har du vokst opp?
Sørfold, Nordland

Hvilket sted kaller du for tiden hjem? 
Lesja, Innlandet

Medlem i forening: 
Lesja JFF

Hvorfor takket du ja til å bli ambassadør for NJFF?

– Det var lett å si ja til å være NJFF-ambassadør, sier Simon. Det å kunne hjelpe andre med å komme seg ut for å jakte og fiske, er noe han brenner for. Simon husker hvordan det var å være ung med lite jakterfaring. – NJFF har bidratt til at jeg har fått dyrket min lidenskap, forteller han. Da han i 2017 flyttet til Bardufoss og meldte seg inn i Målselv JFF, ble han tatt utrolig godt imot. Foreningen hadde en kjempefin leirduebane og ivrige skyttere. Der fikk han mange gode tips både når det gjaldt jakt, fiske og skyting, og foreningen bidro sterkt til Simons trivsel. – For meg er NJFF den største bidragsyteren til å hjelpe mennesker med å komme seg ut på jakt eller fisketur, sier han.

Hva synes du er bra med NJFF?

Det som er bra med NJFF er at det er en plass som alle jegere og fiskere kan møtes ved. Overalt er det en lokalforening som man kan melde seg inn i hvor en kan søke info om de lokale tilbudene som finnes innen jakt og fiske. I tillegg er NJFF så stor med så mange medlemmer at vi får en stemme når store og viktige beslutninger skal tas som kan påvirke den enkle jeger eller fisker.

Hvilken jaktform liker du best – og hvorfor jakter du og/eller fisker du?

Jeg liker best vinterjakt på rype eller toppjakt etter tiur. Jaktformen er veldig lik. Gå på ski og speid masse til du endelig finner fuglen.

Jeg jakter fordi det gir meg opplevelser, spenning og følelsen av å mestre. Allerede under planleggningen av en jakttur bygger spenningen seg opp. I terrenget kjenner jeg hele tiden på spenningen. Man vet aldri hva som kommer til å skje. Det fine med jakt er at jeg alltid føler jeg får noe igjen for tiden som blir brukt. Mestringsfølelsen er stor når jeg lykkes på jakt, men om det blir en tur uten noe vilt, så er det helt greit. Jeg får mer erfaring og som regel en fin tur. Så må jeg nevne at viltmiddag er utrolig godt, spesielt når man selv har jobbet for det.  Egentlig kan man si akkurat det samme når det gjelder fiske!

Har du et favorittsted eller drømme-fiske/jakt sted?

Mitt favorittsted er der jeg vokste opp med jakt og fiske. Stortsett hver sommer reiser jeg dit og fisker. Noen få ganger blir det tid til jakt der på høsten også. Det er noe helt spesielt med å jakte på det samme fjellet som man startet å jakte på som liten med alle minner bak hver stein.

Beste jakt/fiske/natur-minne?

Beste jakt-minne må være da jeg var på reinsjakt alene for første gang. Jeg hadde ikke sett mye rein før jaktstart og med (bukk under 50kg) -kort så måtte jeg passe på at jeg ikke skøt ei simle. På dag 3 i fjellet med flere nesten sjanser klarte jeg å finne riktig dyr og felle det med et godt skudd. Hele opplevelsen med å være på fjellet og gjøre noe som oss mennesker har gjort i tusenvis av år var helt spesielt. Turen ned av fjellet med en sekk på rundt 60kg husker jeg også ganske godt. 

Hva er ditt skjulte talent?

Jeg vet ikke om det er et talent, men jeg får aldri nok av jakt og fiske. Det starter alltid en ny sesong med en form for jakt eller fiske som gjør at jeg aldri blir lei.

Beskriv deg selv med 3 ord

Ydmyk, motivert og ivrig.

Hvilket dyr i norsk natur beskriver deg best?

Det tror jeg må være måren. Ivrig jeger som beveger seg i skog og gjerne litt opp i bjørkeskogen. Ivrig på skogsfugl og rype slik som meg.

Hvilken ferdighet er det alle burde ha og hvorfor?

Respektere at vi er ulike og gi plass til hverandre. Ene jaktformen eller fiskeformen er ikke bedre eller dårligere enn den andre. Vi hadde kanskje vært snillere med hverandre om vi bare godtok at slik er det.

Hvis du kunne velge en superkraft, hva ville det vært og hvorfor?

Telepatisering. Da kunne jeg bodd hvor som helst og jeg kunne jaktet eller fisket hvor jeg ville.

Nevn en ting du bare MÅ ha med deg på tur.

Kamera. Det er så fint å kunne ha noe å se på og mimre tilbake til.

Hvem er din største inspirasjon til friluftsliv/jakt/fiske?

Det må være pappa. Han tok meg med ut på jakt og fiske fra jeg var liten av og lærte meg mye av det jeg kan i dag.

Hva er det beste du vet å spise på tur?

Generelt er all mat veldig godt på tur, men jeg syns det er veldig godt med reinskav ala finnbiff.

Hva vil du si til de som ikke skjønner seg på denne fritidsinteressen din?

Bli med noen på jakt eller fiske slik at de får prøvd dette. Kanskje blir det deres lidenskap?

Har du noen tips til nybegynnere som har lyst til å lære seg dette? 

– Dersom du er nysgjerrig så ta kontakt med din lokale jeger og fiskerforening, der er det sikkert noen som kan ta deg med på jakt. Det er mange som har en jeger boende i seg, og før du vet ordet av det har du tatt jegerprøven og drar på jakt selv. Har du allerede jegerprøven og vil starte å jakte så er mitt tips å dra på skytekvelder som foreningen din arrangerer. Det blir ofte jaktprat i pausene og da får man gode råd og hjelp til det man trenger. Når du har fått tips om et sted å jakte, så gjelder det å være ute og høste erfaring. Jo flere turer du har ute, jo større er muligheten for at du lykkes, sier Simon.

Hva ønsker du å formidle med dine bilder på sosiale medier?

Simon vil gjennom sine bilder og videoer inspirere og motivere andre til å dra ut i naturen, enten det er på jakt eller fisketur. – Jeg ønsker å dele mine opplevelser og erfaringer. Forhåpentligvis bidrar det til at noen andre tar turen ut.

Annet du har lyst til å si til lesere og NJFFs følgere?

Har du en venn, slektning eller bekjent som viser interesse for jakt og fiske, så ta dem med ut på tur. Du kan bidra til at noen får en ny fantastisk hobby. I tillegg er skyting en fantastisk arena for å få nye venner.   

Følg Simon på Instagram
Følg Simon på YouTube