Da er FM for 2022 avgjort og vinneren slo til med 200 poeng !

Publisert: 01. mai 2022 kl. 22.40

Ringerike Skytesenter rett utenfor Hønefoss viste seg fra sin beste side idag under FM Jaktfelt.

Buttentjern

Stille vær med sol, kunne ikke være årsaken til at kun 61 skyttere kom på stevnet. Men flere stevner i nærområdet og fortsatt litt redsel for Corona er vel årsaken.

De lokale klubbene bak Ringerike Skytesenter, Hole JF, Ådal JFF, Jevnaker JFF og Ringerike JFF laget en flott og variert løype idag. Løypa var laget med 3 doble standplasser og med varierende vanskelighetsgrad. Orrhane og gaupe ga en blandet start, mens villsvin og rev med skillepoeng ga problemer på 2 standplass. Siste post var tiur og bever på 47 m, men små blinker gjorde det ikke så lett der heller.

Etter innledende skyting ble det finale med 12 stk. 142 poeng for siste deltager i finalen og 150 for beste innledende skytter.

Finalelaget

Etter sittende skyting på rådyr på 144 m og stående skyting på bjørn på 83 m ble det hele avgjort.

På  første plass:  Ingar Sørum fra Buskeruds Jff, med 150 poeng på innledende og 50 av 50 på finalerunden var det ingen som klarte å stoppe  han.

På andre plass: Gjermund Sørum fra Buskeruds Jff, med 196 poeng.

På tredje plass: Roy Ørpen Ådal Jff, med 194 poeng.

Topp 3 etter finalen

Dagens beste i kvinneklassen var: Line Thorgrimsen Berg fra Hole JF med 136 poeng.

Beste jeger ble Roy Ørpen fra Ådal JFF, med 146 poeng. Som også vant JA klassen.

Vinner av JB var Stein Egil Sæter fra Ringerike JFF, med 146 poeng.

Vinner av JC var Magnus Loddengaard Folkestad fra  Søndre Hurum, med 140 poeng.

Beste sporterskytter ble Kent Halvorsen fra Høland JSK, med 150 poeng.

Vinner av E1 var Jan Lundestad fra Kongsberg JFF, med 146 poeng.

Vinner av E2 varJohan Lund fra Båstad Grunneier JFF, med 146 poeng.

Vi hadde lagkonkurranse hvor hele tre lag var med:

1. plass til Buskeruds JFF, Thomas Løvåsdal, Inar Sørum og Gjermund Sørum

2. plass til Ringerike JFF, Henrik Coucheron, Hans Engen og Stein Egil Sæter.

3. plass til Ringerike JFF 2, Nina Merete Olsvik, Ole Ivar Iversen og Tor Stensrud.