MENY hamburgermeny Close-menu button
Rypetaksering

Hund

Hundegruppa i KJFF driver aktivt med hundearbeid og trening gjennom hele året . Hundegruppa er åpen for alle medlemmer og jakthundraser. Fokus er praktisk bruk og dressur av din firbeinte jaktkompis.

Hundegruppa

 

I klubben finner du medlemmer som er engasjert i å trene, jakte eller konkurrere med sine hunder. Flere av medlemmene har god erfaring med hunder og kan gi deg gode råd eller veiledninger når du måtte trenge det.

Gjennom året arrangerer vi hunde sosialiseringskvelder utenfor vårt klubblokale på Gomsrud. Dette har vært svært populært og er for alle som har lyst til å ta med seg sin firbeinte jaktkompis på en samling for å sosialisere hunder, og ta en hundeprat.

En godt dressert hund fungerer mye bedre i hverdagen og på jakt enn en udressert hund.

Lovverket stiller strenge krav til ettersøksekvipasjen og NJFF har skreddersydd kurs som tar for seg hvordan man får til en godkjent ettersøkshund og hvilke lover og regler man som ettersøksjeger må forholde seg til.

Mange steder i Norge deler vi jegere utmarka med tamdyr og bufe. I den forbindelse er det svært viktig at hund og bufe ikke kommer i konflikt med hverandre. Derfor er aversjonsdressur svært viktig. 

Kongsberg jeger og fiskeforening har godkjente  instruktører for ettersøk, aversjon og dressur.

 

sosialisering.jpg

 

Hundegruppa arrangerer årlig aversjondressur i August / September.

bilde sau.jpg

I de fleste beiteområder i Norge, kreves det at hunder har sauereinhetsbevis for at den skal kunne slippes for trening eller jakt. Dette er for å unngå skader på sau og annet bufe. Mange grunneiere krever at dette beviset ikke er eldre enn 2 år. Et slikt bevis får man når hunden ikke lenger viser interesse for sau.

Saueaversjon utføres med et halsbånd, som avgir et lite strømstøt, dersom hunden jager etter sauene. Det er instruktører som utfører aversjonsdressur.

Er det første gang din hund skal til saueaversjon? Da er det slik at hunden må komme tilbake igjen etter minimum 2 uker, for å demonstrere at den ikke lenger viser interesse for sau. Meld deg derfor på to ulike kvelder når du melder hunden din til aversjonsdressur. Hvis hunden også denne gangen viser interesse for å jage sau, må den tilbake inntil den ikke lenger viser interesse for sauene.

Dersom din hund kommer til retest, og viser interesse for sau slik at det må korrigeres med strømstøt, så må også denne hunden komme tilbake for å demonstrere at den ikke lenger viser interesse for sau.

Hundens registreringsbevis og eventuelt tidligere sauerenhetsbevis må medbringes på aversjonskvelden.

Ved  oppmøte skal hundens dokumntasjon og registreringsnummer hos NKK oppgis,

Sted; Kongsberg Jondalen, Dato blir lagt ut i aktivitetskalenderen.

Oppmøte og tidspunkter får dere etter påmelding.

 

Betaling på Vipps ved oppmøte.

Priser:

Førstegangs aversjon:

KJFF medlem: 400,- / ikke medlem: 800,- (Dette inkluderer 2 kvelder). Husk å melde på hunden for annengangsaversjon.

Retest av aversjon:(hund som har fått aversjonsbevis tidligere)

KJFF medlem: 200,- / ikke medlem: 400,- pr gang

 

 

valpebilde.jpg

 

Dressur Grunnkurs. Dette kurset passer både den erfarne og uerfarne eiere, med valp/unghund. Her legges det til rette for sosial trening i trygge og kontrollerte omgivelser. Kurset vil legge vekt på valpens utvikling og god innlæring. Vi benytter kun positive metoder, slik at hunden skal motiverers til å selv utføre ønsket adferd. 

Kursplan:
1 kveld: Teori KJFF Klubbhus Gomsrud
2 kveld: Praksis- Kontakt / Lineføring
3 kveld: Praksis- Innkalling
4 kveld: Praksis- Sitt
5 kveld: Praksis- Ligg


Teori tar for seg tema som hundens signaler, utviklingsstadier, adferd og innlæringsvei. I tillegg vil stell og fôring gjennomgås.

Praksis tar for seg innlæring av øvelsene sitt, ligg, innkalling og lineføring samt generalisering av disse. Det legges mye fokus på kontakt og ro i alle øvelsene.​

Pris for medlemmer i Kongsberg JFF: 500,-
Pris for ikke-medlemmer: 1500,-

Det er mulig å melde seg inn i Kongsberg JFF ved påmelding for å få rabattert kursavgift. Bemerk isåfall dette ved påmelding.  

 

received_649916665342104.jpg

NJFF – Ettersøk grunnkurs, For hundeeiere som ønsker å få teoretisk og praktisk kunnskap om hvordan man trener ettersøkshund, og går frem for å få godkjent ettersøkshund.

Dette er et grunnleggende kurs, hvor hundene skal få starte innlæringen av blodspor. Her vil du også få vite hvordan du planlegger veien videre med egentrening for at din hund skal bli godkjent ettersøkshund. En trenet sporhund har stor samfunns nytte!

Sporing er en utmerket disiplin for hunden i båndtvangtiden. Den får brukt sine sterkeste sanser og instinkter, og får krevende mental og fysisk trening. Sporing krever et tett og godt samarbeid med fører.

Kurset starter med teori på Kongsberg JFF sitt klubbhus.

Deretter blir det trening og praktisk sporlegging ute i felt, fire påfølgende uker på ettermiddagen. 

De påfølgende treningskveldene avtaler vi møtested, legger blodspor, venter på at de skal sette seg, og går sporene sammen med instruktør. 

På slutten av kurset får deltagerne råd om videre trening for godkjenning av hunden som ettersøkshund. 
Ingen særlige forkunnskaper kreves. Kurset passer for flere hunderaser. Vi ber også om at deltagere har med blod på flaske til praksis kveldene. Vi kan hjelpe med å skaffe blod.

Kurs Instruktører er autoriserte NJFF instruktører.

 

Mål: Deltakerne skal ha fått innføring i grunnleggende trening av ettersøkshund, hvordan legge spor, og under veiledning fra instruktør ha lagt og gått flere spor.  Deltakerne vil få kjennskap til begrepene som benyttes ved godkjenning av ettersøkshunder og hvordan selve avprøvingen foregår. Deltakerne skal med litt egentrening være godt nok skolert for å kunne melde seg og hunden opp for godkjenningsprøve.

Temaer: Ettersøksjegeren. Hunden. Grunndressur. Sportrening. Skanken og blodet. Utstyr til sporlegging. Sporopplæring og trening. Praksis – legge spor. Fersksporprøven. De første ettersøkene. NJFFs ettersøksutdanning. Krav til hunden i lovverket.

Påmelding og pris finner du  i aktivitetskalenderen

Kongsberg JFF arangerer Blodspor og Ferskspor prøver for de som ønsker og bli godkjent ettersøksekvipasje.

Klubben har egne  ettersøksdommere godkjent for blod og fersksporprøve.

Hunden må være fylt 9 mnd og registrert i NKK. Alle prøver foregår på barmark. 

Hund spor søk

 

Aktiviteter Hundegruppa

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt

Kongsberg JFF