Soppkveld i Ådalen – latter, suppe og soppglede
Traktkantarell, piggsopp og kyllingsuppe satte rammen for en sosial og lærerik kveld i Ådalen. Når Ringerike Kvinnelige Jeger- og Fiskeforening samles, er det aldri langt mellom latter, læring og ekte naturopplevelser.
Publisert: 02. november 2025 kl. 21.35
Sist oppdatert: 02. november 2025 kl. 22.08
Onsdag 22. oktober møttes medlemmer fra Ringerike Kvinnelige Jeger- og Fiskerforening (RKJFF) til soppkveld i Ådalen. Lena Rokstad var vertinne for kvelden, og ønsket velkommen til en samling der både fellesskap, matglede og matauk sto på menyen.
Selv om ingen av oss var soppsakkyndige, var stemningen både ivrig og entusiastisk. Etter en kort orientering bar det ut i høstskogen – og som det ofte er med damer på tur, gikk praten livlig i starten.
Men plutselig ble det helt stille. Da skjønte jeg det: nå hadde gjengen funnet sopp!
Traktkantarell og piggsopp dukket opp mellom løv og mose, og jakten var i gang. Jeg måtte le litt da jeg oppdaget meg selv kravlende rundt i løvet, på alle fire, som en Gollum på soppjakt – for når man først får øye på de første små hattene, er det umulig å slutte! Det skal sies: sent på høsten er soppjakta ikke for utålmodige – løvet skjuler godt, og fangsten krever både blikk og balanse.
Da kurvene begynte å fylles, ventet en duft av nybakt og hjemmelaget kyllingsuppe fra kjøkkenet. Lena hadde disket opp med nydelig suppe og hjembakte rundstykker, og den gode varmen innendørs toppet en allerede perfekt kveld.
Vi kunne også ønske velkommen til foreningens medlem nummer 50 – et hyggelig bevis på at selv om RKJFF er en liten forening i størrelse, er vi blant de lagene i Buskerud med størst prosentvis vekst. Det er noe vi er stolte av.
Fellesskap og læring i naturen
Soppkvelden i Ådalen ble nok et eksempel på hvordan aktivitetene i RKJFF skaper trygghet, læring og samhold i naturen. Her er det plass til både erfarne jegere og ferske friluftsfolk, og nettopp den blandingen gjør foreningen levende.
Kvelden ble avrundet med latter, erfaringsdeling og enighet om at dette frister til gjentakelse. Fangsten ble tørket og foredlet hjemme, og mange av oss tok med både ny kunnskap – og et par nye oppskrifter – i bagasjen.
En stor takk til Lena Rokstad for vertskap, til deltakerne for engasjement og varme, og til alle som bidrar til å gjøre RKJFF til et fellesskap med ekte naturglede – året rundt.