Skyting

Sokna JFF har ett av Østlandets fineste baneområder for leirdueskyting.

​​​​OBS! TRENINGSKVELDER MED FORHÅNDSPÅMELDING FRA 3.MAI 2021.

 

Vi åpner haglebanene i Trampen fra og med mandag 3. Mai men med restriksjoner grunnet situasjonen med Covid-19. Alle som ønsker å trene MÅ forhåndsregistrere seg og følge de enhver gjeldende råd og regler fra myndighetene. 

 

Påmelding til treningskvelder skjer via denne lenken (trykk her).

 

VI MINNER OM AT SKYTTERE SOM KOMMER FRA KOMMUNER MED STRENGERE SMITTERESTRIKSJONER ENN RINGERIKE, DESSVERRE IKKE KAN DELTA.

 

​​​​Leirduegruppa arrangerer leirdueskyting i anlegget Sokna JFF har i Trampen.​


Utenom treningskveldene er det mulig for bedrifter, jaktlag og andre foreninger å leie banen.

Vi bruker topp moderne elektronikk og kortsystem på banen. Det betyr at når du kommer på banen kan du enten gå til påmeldingen og fylle på duer på leirduekortet ditt, eller du går direkte på den banen du vil trene.​

Pr dags dato har vi 1 jegertrap-bane, 4 x Compak Sporting baner og 2 Sportingposter med 6 maskiner pr post.

Jegertrap bør være velkjent for de fleste. Det består av 5 standplasser og man skyter på 1 due om gangen. Dua blir slynget ut av en maskin som står i en bunkers 10 meter foran standplassene. Maskinen går og pendler horisontalt slik at man ikke vet helt nøyaktig hvor leirdua sendes. I tillegg er det en variabel timer på maskinen, slik at etter at man har rop

Compact Sportingen har 5 standplasser slik som på en jegertrap-bane, men kasterne er satt på ulike plasser og kaster duene i forskjellige retninger.
Her får du presentert sideduer, overflyvere, hareduer m.m. Fantastisk morsom og lærerik jakttrening. Vi pleier å sette den ene banen for nye skyttere og de andre for viderekommende.


På Sportingbanene så har vi satt minst 6 maskiner pr bane. Her kan man trene på single duer eller doubler. Kastervinklene blir endret i løpet av sesongen slik at treninger blir mest mulig variert. Dette er kanskje det aller beste treningen da du kan gjenta den samme duebanen igjen og igjen. ​

I tillegg til å arrangere regulære treningskvelder er vi også en gjeng som reiser rundt og deltar aktivt på stevner.
Vi konkurrerer i NJFF sine grener (jegertrap, leirduesti og Nordisk Jaktskyting) samt at vi har dannet en ny forening, Sokna Leirdueklubb for å delta i Norges Skytterforbund sine grener slik som Skeet, Compak og Fitasc Sporting.

Har du noen spørsmål angående leirdueskytingen eller kanskje du ønsker å bli med og skyte aktivt?
Ta kontakt med leder i leirdugruppa Per Magnus Pedersen på mobil 932 49 729 eller e-post.​​​​