Fra venstre: Mona Haugen Hotelles Venner, Rune Borgersen Vestsiden Jeger og Fisker forening
Frank Sand Himsjø og Hoensvannet hytteeierforening under utsetting av fisk i Honsvannet

Samarbeid for bedre fiskelykke

Takk for støtten!

Publisert: 05. september 2021 kl. 10.57

Sist oppdatert: 07. september 2021 kl. 18.02

Har du svingt fiskestanga i år? Kanskje fått noen napp og landet noen fine fisker? Det ligger ofte hundrevis av timer med dugnad bak ørretene du kan slenge i stekepanne.

Sist lørdag satt en dugnadsgjeng fra Vestsiden Jeger og Fiskerforening ut i overkant av 1700 toårig ørret i flere vann vest for Hokksund, som foreningen forvalter. Fisken ble fordelt på vann på Holtefjell, Junger, Himsjø og Hoensvannet, til glede for små og store fritidsfiskere.

Dette er kun et av mange fiskekultiveringsarbeider som Vestsiden Jeger og Fiskerforening gjennomføre årlig, sier leder Rune Borgersen. -Foreningens medlemmer legger til sammen ned hundrevis av timer med dugnad i fiskestell i området, som kalking, forbedring av gytebekker, utsetting av fisk, samt rusefiske av rovfisk som gjedde, for å få frem gode fiskevann for alle. – I Vestsiden Jeger og Fiskerforening har vi merket en økning av fiskekortsalget, forteller Borgernen -og vi synes det er flott at vi kan bidra til at folk bruker skogen til fritid og rekreasjon.

Nytt av året var at Himsjø og Hoensvannet hytteeierforening og Hotellets Venner stilte med ekstra midler til innkjøp av fisk, spesielt til Hoensvannet og Hoensvannløkken.

Etter noen år med lite vann i Hoensvannet og Hoensvannløkken, på grunn av bygging av ny demning, var det behov for å øke fiskebestanden noe.

Vestsiden Jeger og Fiskerforening vil rette en stor takk til alle våre medlemmer som gjør en betydelig innsats med fiskekultivering året rundt, og til Øvre Eiker kommune som bidrar med midler til settefisk. Vi ønsker også å takke Himsjø og Hoensvannet hytteeierforening og Hotellets Venner for årets bidrag til å øke bestanden av ørret i Hoensvannet og Hoensvannløkken.

fiskeutsetting 2.jpeg
Pakking av fisk til Holtefjell
fiskeutsetting 4.jpeg
Mona fra Hotels venner setter fisk i Honsvannet