Fiske

Er du interessert i fiske? Da er du kommet til rett sted. Under en halv time fra Alta Sentrum finner du fiskeplasser i sjøen og flere flotte elver og fiskevann.

​​Drømmefisken er altså ikke langt unna. Ved hjelp av denne artikkelen får du starthjelp, og ved å trykke på linkene kan du få litt mer praktisk informasjon om fiskekort og plassering.

Altaelva er hovedattraksjon for fiskere som kommer til Alta. Den bukter seg fra Altademningen i Sautso, gjennom Nord-Europas største canyon og videre til utløpet ved Alta Bru. Elva rangeres som en av verdens fineste og beste - spesielt på grunn av den storvokste laksen. Kanskje blir det deg som får en bred "Altafjøl" på 20-30 kg?

Eibyelva er en sideelv til Altaelva og er en flott sportsfiskeelv etter laks, sjø-ørret og røye for den som behersker fluestanga. I tillegg kan du fiske i Transfarelv og Tverrelva like utenfor byen. Utenfor kommunegrensene nevnes Repparfjordelva, som også er en høyt rangert lakseelv og ligger kun 1 times kjøring unna. Legger du på en time til så kan du også fiske i Stabbursdalselva og Iesjohka, Kárášjohka og Anárjohka.

Ønsker du å prøve deg på et vann etter ørret og røye så er det uendelige muligheter på Finnmarksvidda, men også i umiddelbar nærhet til Alta. Vi kan blant annet nevne vannene rundt Kvenvikmoen. Finnmarksvidda starter etter ca. 45 minutters kjøring sørover - enten på RV93 mot Kautokeino, opp Storelvdalen mot Gargia/Bæskades eller via Tverrelvdalen og Stilla.

Glem ikke sjøen. Altafjorden har flere lett tilgjengelige plasser for fiske etter sei, laks og sjø-ørret. Torsk kan du også risikere å få på kroken. Vi kan anbefale Kåfjordstrømmen og Rafsbotn. Det finnes også turopplegg for deg som ønsker å dra ut med båt.

 

Formelle krav
Flere vassdrag har begrensninger på fisket og fisker må ha løst fiskekort. Husk også de statlige avgiftene. 

Dersom du skal fiske i lakseførende elv må du betale fiskeavgiften. Om du har fisket i andre elver før du kom til Alta, så husk å få desinfisert fiskeutstyret slik at eventuell smitt unngås!