Skytebanen med Alta JFFs kvinneutvalg

Jenter i Alta JFF

Kvinneutvalget i Alta jeger- og fiskerforening har som mål å slipe vekk så mye vi klarer av terskelen som gjør at damer lar være å jakte og fiske.

​​​Kvinneutvalget i Alta jeger- og fiskerforening har som mål å slipe vekk så mye vi klarer av terskelen som gjør at damer lar være å jakte og fiske. Terskler vi ofte møter kan være usikkerhet knyttet til våpenstell, skrantende skyteferdigheter, erfaring med lakseflue fast i bakhodet eller GPS/kart/kompass som man ikke stoler på. Jakt og fiske er fortsatt mannsdominert, og vi ønsker å bidra til at flere jenter tar del i en fantastisk hobby.

 

I 2014 våknet Kvinneutvalget i Alta jeger- og fiskerforening opp, etter en periode med prinsessesøvn. Etter dette har vi blant annet arrangert kurs i leirdueskyting for damer, hatt faste skytekvelder for damer på leirduebanen, vi har spredd informasjon og jobbet for rekruttering om opplæringsjakt på elg, vært med på å arrangere kurs og trening i jakt med hund, arrangert flere fluefiskekurs, soppkurs, kurs i vilt og vin, hatt flere kurs i bruk av kart/kompass/GPS og arrangert skytekonkurranser på leirduebanen for damene.

 

Informasjon om aktiviteter blir lagt ut her på hjemmesidene og på Facebook (Alta jff – Damegruppa). Vi bruker Facebook aktivt for å informere om aktiviteter og medlemmene legger ut egne bilder der. I tillegg er Facebook en god arena for å finne noen som har felles interesser for å gå på kurs, på dameskyting på Kvenvikmoen, på jakt, fiske, bærturer, soppsanking eller kaffekoketurer. Logg dere på og bli medlem av gruppa! Du finner gruppen her!

 

Vi har blokka full av planer for aktiviteter framover, der jakt og fiske selvfølgelig er sentralt.  Sett av onsdagene i mai, juni og august til dameskyting, men sjekk facebook eller med Ann-Siri Vesterslett på tlf 41337852​ om det er skyting, da det kan være noen avlyste onsdager pga ferie m.m. 

Ta kontakt med oss dersom dere har innspill, ideer til aktiviteter og kurs, ris og ros!