Introjakt på elg 2023 - for jenter (og nye jegere)

 • Fra:
  11.10.2023 kl. 18.00
 • Til:
  15.10.2023 kl. 13.00
 • Varighet:
  5 dager
 • Sted:
  Tørberget, Trysil
 • Pris:
  Se priser i arrangementteksten
 • Arrangør:

Bli med på elgjakt med veiledning under trygge forhold på flott Statskog jaktterreng!

Vi stiller med det meste du trenger; overnatting, mat, jakthunder, erfarne instruktører og jaktfaddere. Begrenset antall plasser. Send oss søknad pr e-post dersom dette virker fristende! Jenter prioriteres!

Ny jeger? Eller ny på storviltjakt? Kunne du tenkt deg å være med på elgjakt? Da kan dette være kurs for deg! NJFF Hedmark arrangerer introjakt på elg i samarbeid med Statskog.

​​​Dette er en ypperlig mulighet til å prøve seg som elgjeger under veiledning i trygge forhold og med erfarne jegere.

Kurset inneholder både teori, skyting på skytebane og praktisk jakt.​

Info om introjakten

Elgjaktkurset starter kl 18.00 onsdag 11.oktober, og avsluttes etter lunsj søndag 15.oktober. Som kursdeltager er du med på fem dagers kurs, og det stilles krav om deltakelse på teoridelen første kurskveld (du får tilsendt teori før kursstart).

Overnatting vil skje i enkelt husrom. All mat er dekket gjennom kurset. Alle må regne med å ta del i noe matlaging, servering og oppvask. Bespisning vil være i koia eller ute i skogen.

Programmet vil grovt sett være teori første kveld. Andre dag tar vi en tur på skytebanen, med etterfølgende jakt. Husk å ta med både jaktammunisjon og treningsammunisjon. De neste dager blir det praktisk jakt. Du vil være kursdeltaker sammen med jaktlaget. Dette er et godt etablert jaktlag med mange års erfaring fra elgjakt, og som har lokal forankring. Du vil få være sammen med en erfaren jeger fra jaktlaget, som stiller som fadder på post. Jaktlaget består av flere enn de som stiller som faddere, så underveis i jakta kan alle på laget ha mulighet til å felle elg, ikke bare introjegere. Du vil oppleve posteringsjakt, men også få tilbud om å være med hundefører å gå. Under jakt er det vanskelig å sette opp fast program med rammer for når ting skjer, men normalt så jaktes det på et område eller to områder før lunsj og et par andre plasser etter lunsj. Hendelser som kan forskyve programmet kan oppstå. Det kan være at det blir los med hund, at det kommer kontroll fra Statens Naturoppsyn, eller politi, eller så går det selvfølgelig en del tid for å ta vare på viltet hvis det blir skutt noe. Andre hendelser kan også skje som gjør at den skisserte jaktdagen kan bli forandret. Dere vil få mulighet til å lære om slakting og flåing hvis det blir felt elg, og vi har dialog med en slakter for å kunne vise partering av elg. Vi parterer ikke elgen vanligvis, men lar den henge hel til mørning.

Spørsmål rundt introjakten kan rettes til Ada Bredalen. Søknad om å få delta sendes også på e-post til henne - skriv litt om deg selv og din erfaring fra skyting og jakt. Søknaden besvares i starten av august. 

Kursavgiften er:

Over 26 år og ikke-medlem: kr 5 800,-

Over 26 år og NJFF-medlem: kr 4 900,-

Ungdom/student  under 26 år: kr 3 100,-

Betalingsinfo sendes ut sammen med tilbud om plass. Betalingsfrist er 20.9. Avmeldingsgebyr kr 1500 ved avmelding etter 20.9. Dersom betaling ikke er innbetalt ved forfall vil din plass på introjakta bli tildelt annen deltaker.

 

Lykke til med skyting og jaktforberedelser!

Legg i kalender
KONTAKT

Ada Bredalen

Tlf: 91127732

Del: