Introjakt på elg - nye jegere

 • Fra:
  13.10.2022 kl. 08.00
 • Til:
  16.10.2022 kl. 16.00
 • Varighet:
  4 dager
 • Sted:
  Gravberget
 • Pris:
  Medl: 2800,- / Ikke medl: 4700,-
 • Arrangør:

Bli med på elgjakt med veiledning under trygge forhold på flott Statskog jaktterreng!

Vi stiller med det meste du trenger; overnatting, mat, jakthunder, erfarne instruktører og jaktfaddere. Begrenset antall plasser. Send oss din informasjon gjennom aktivitetskalenderen, og send oss søknad pr e-post dersom dette virker fristende!

Ny jeger? Eller ny på storviltjakt? Kunne du tenkt deg å være med på elgjakt? Da kan dette være kurs for deg! NJFF Hedmark arrangerer introjakt på elg i samarbeid med Statskog.

​​​Dette er en ypperlig mulighet til å prøve seg som elgjeger under veiledning i trygge forhold og med erfarne jegere.

Kurset inneholder både teori, skyting på skytebane og praktisk jakt.​

​Info om kurset

Kursdeltagerne er med på praktisk jakt på Statskog-terreng. Det stilles krav om deltakelse i teoridelen første dag. Før kurset vil du få tilsendt informasjon om elgjakt som skal sees igjennom før opplæringsjakta starter. Du må ha trent med eget våpen og tatt storviltprøva før kursets start.

Overnatting vil skje i skogskoie eller hytte. All mat er dekket gjennom kurset. Alle må regne med å ta del i noe matlaging, servering og oppvask. Bespisning vil være i koia eller ute i skogen.

Programmet vil grovt sett være teori første dag, samt at det blir et opplegg på skytebanen. Praktisk jakt de neste dager. Du er med etablert jaktlag med mange års erfaring fra elgjakt. De har sterk lokal forankring, og du vil være en av jegerne på jaktlaget. ​ Du vil være med en erfaren fadder fra jaktlaget på post. Du vil oppleve både posteringsjakt og å få tilbud om å være med å gå med hund. Under jakt er det vanskelig å sette opp fast program med rammer for når ting vil skje, men normalt så vil det være ei økt eller to fra morgenen til lunsj, og ei eller to etter. Hvis det blir skutt elg går det selvfølgelig en del tid for å ta vare på viltet. Dere vil da få mulighet til å lære litt om vomming, utkjøring, slakting og flåing. ​ Vi prøver også å gjennomføre et parteringskurs. Eventuelle muligheter for å kjøpe elgkjøtt avtales med jaktleder.

Høres dette interessant ut? Send oss en søknad der du skriver litt om deg selv og din erfaring med skyting og jakt. Bare ta kontakt med oss hvis du har spørsmål! Send søknad innen 01.08.22 til [email protected]. Du vil få svar på søknaden noen dager i etterkant av søknadsfristen.

 

Tid og sted

Gravberget: 13.-16.oktober. Starter kl. 08.00 på torsdagen. Det vil være mulighet til å komme på onsdagen fra kl. 19.00.

Tillegg for ankomst kvelden før: kr. 300,-

Pris:

2800 under 26 år

4200 NJFF-medlem over 26 år

4700 ikke-medlem over 26 år