Jakt

Alvdal er en fantastisk kommune å bedrive jakt, enten du vil jakte storvilt eller småvilt. Jaktmiljøet i Alvdal er kjent for å være svært bra og flere generasjoner jakter gjerne sammen.

Alvdal Jeger- og Fiskerforening tilbyr ikke salg av jaktkort, men inne på inatur kan du finne mange gode jakt-tilbud i Alvdal kommune. 

Alvdal JFF har fokus på god opplæring av jegere. Hvert år arrangerer vi jegerprøvekurs, normalt har dette oppstart i februar måned. 

Introjakt er jakt i flotte jaktterreng med erfarne instruktører til stede. Svært mange nye jegere har vanskeligheter med å komme seg ut på jakt. Det blir fort for mange barrierer for nybegynnere. Alvdal JFF ønsker å endre denne statistikken, og derfor byr vi på jaktopplæring med erfarne instruktører hvert år. Følg med på "kalenderen" om du finner en introjakt som passer for deg, eller send gjerne inn innspill til Knut Harald Skogli på tlf. 468 08 490. 

For å jakte storvilt skal det også avlegges en årlig skyteprøve, for mer informasjon om dette se "skyteaktivitet". For jakt på hjort, elg og rådyr må du ha tilgang på ettersøkshund, godkjente ettersøksekvipasjer i finner du her: Ettersøkshundregisteret

Det er svært viktig at alle jegere bedriver human jakt, følger regelverket og er et godt forbilde. 

Jaktvettreglene.png