MENY hamburgermeny Close-menu button

Hund

Hundegruppa i Våler Jakt- og Fiskeforening har som formål å legge til rette for et positivt hundehold i Våler og omegn. Aktivisering gjør hunder gladere og sunnere - og styrker samspillet mellom eier og hund. Våre arrangementer er åpne for alle som ønsker nye utfordringer.

Våler Jakt- og Fiskeforening arrangerer bevegelige blod- og fersksporprøver. Vi har 3 godkjente dommere som dømmer for foreningen. 

Tidsrom for Blod- og ferskspor prøver finnes i terminlisten for prøver på Norsk Kennel Klub sine sider. Velg prøvetype: "Blodsporprøve - bevegelig" eller "Fersksporprøve - bevegelig". 

Påmelding til bevegelig blodsporprøve og bevegelig fersksporprøve gjøres elektronisk via Norsk Kennel Klub sine sider. 

Bård.jpg
 

 

186540431_1267477223703600_8256469359636386540_n.jpg

Våler Jakt- og Fiskeforening avholder felles blodsportreninger i båndtvang-perioden. 

Det stilles krav til at du som deltaker på treningene stiller med blod og kløv til et spor. Vi legger blodspor for hverandre, så det forventes at man lærer seg hvordan et spor skal legges og hvilke elementer som skal være med i sporet. 

Det er begrenset hvor mange som kan være med på blodsportreninger grunnet terreng. Vi ønsker ikke at blodsporene skal krysse hverandre. 

Blodspor samling.jpg

Foruten treningen i seg selv er blodsportreninger også sosialt og lærerikt. 

Avslutning.jpg
Påmelding til blodsportreninger i 2022 vil komme på aktivitetsiden nærmere våren. 

Krav om ettersøkshund

Det er mye som må være i orden til jakta starter. Hver enkelt deltaker i et jaktlag og enhver jeger som jakter alene har et selvstendig ansvar for at man har tilgang til ettersøkshund.

Selv om du i jakta gjør alt for å avlive dyra på en sikker og effektiv måte, hender det før eller siden at du gjør en feilvurdering, eller rett og slett avleverer et dårlig skudd. Da er det viktig at du har klart for deg hvilke rutiner du plikter å følge. Dette for å sikre en human jaktutøvelse, bidra til et effektivt ettersøk og avlivning av skadde dyr. Det gir også jegeren en mulighet til å finne døde dyr som han ikke klarer å finne uten hjelp av hund. 

Avtale om tilgang til godkjent ettersøkshund vil si at ettersøkshunden eller ettersøksekvipasjen må være på skadestedet innen fire timer, hvis jeger/jaktlag ikke selv har tilgang til egen godkjent ettersøkshund.

Slik skaffer du avtale om ettersøkshund

Hvis du ikke har en godkjent ettersøkshund selv, må du tegne en skriftlig avtale med en godkjent ettersøksekvipasje (hund og fører). Den du gjør avtale med må være på skadestedet innen fire timer.

Norsk Kennel Klub forestår registrering av godkjente ettersøkshunder i sitt Ettersøkshundregister. Her ligger også alle som har tatt kurset "Ettersøk videregående" inne.

Avtale om tilgang til godkjent ettersøkshund kan bare inngås med godkjent ettersøksekvipasje, det vil si hund og hundefører som har bestått godkjenningsprøve for ettersøksekvipasjer i henhold til "Instruks om prøving og godkjenning av ettersøksekvipasjer" fastsatt av Miljødirektoratet. Instruksen ble sist endret 1.januar 2017. Hele veilederen til forskriften med kommentarer og instruks, finner du her. 

Det er Miljødirektoratet som fastsetter regelverket for ettersøk. De har en egen side med informasjon om ettersøk. Siden finner du her.

For de som ikke har egen hund og ønsker å skrive en ettersøksavtale, så må både du som jeger/jaktlag og ettersøksjegeren signere på denne. Skjema for ettersøksavtale finner du her.

Ettersøkshundregister i Våler

Du kan lete direkte i ettersøkshundregisteret her: 

Solør Hundepark eies av Våler Jakt- og Fiskeforening og Åsnes Jakt- og Fiskeforening. 

Solør Hundepark.jpg

Bildet er hentet fra www.ostlendingen.no 20.09.2021. Fotograf er Sverre Viggen. 

Hundeparken ligger i flott skogsterreng på Spulsåsen i Våler kommune, tilgang via Glesmyrvegen fra Solørvegen (RV 2). Her er det 100 mål til disposisjon for deg og din hund. Parken er inngjerdet med ett 2 meters høyt viltgjerde.

Du booker din tid i kalenderen og har parken helt for deg selv i ditt valgte tidspunkt. Her vil du ikke møte andre hunder eller folk.

Kos deg på plassen og vær med å holde parken ryddig ved å benytte oppsatte søppeldunker.

Vi oppfordrer alle som bruker parken til å ha oppdaterte vaksiner. Det er for hunden din sin helse.

Screenshot 2021-09-20 18.05.44.png

Du kan klikke på bildet ovenfor for å komme til Solør Hundepark sin hjemmeside.