Utmerkelse som æresmedlemmer

På årsmøtet avholdt 24. mars 2022 mottok Magne Jule og Johnny Nymoen den gjeve utmerkelsen som æresmedlemmer i Våler Jakt- og Fiskeforening.  Tirsdag var styret i foreningen og hedersgjestene samlet på klubbhuset i Våler for å markere begivenheten med kake, kaffe og overrekkelse av diplomer.

Publisert: 20. april 2022 kl. 15.09

Sist oppdatert: 01. juni 2022 kl. 21.39

Magne Jule og Johnny Nymoen - kake.jpg
F.v. Magne Jule og Johnny Nymoen


Æresmedlemskap er foreningens høyeste utmerkelse. Det kan blant annet tildeles medlemmer som har utført fremragende og fortjenestefullt arbeid for foreningen gjennom mange år, lagt ned en spesielt stor administrativ innsats over lang tid og/eller bidratt i en eller flere spesielle saker som har fått stor betydning for foreningen. 

- Virkelig vel fortjent til begge to, sier leder i Våler JFF Randi Elsetrønning. 

Magne Jule og Johnny Nymoen - inne.jpg
F.v. Johnny Nymoen og Magne Jule

Magne markerer 40 år med engasjement i foreningen i år, med Johnny hakk i hæl. 

Sammen har de staute karene med sin innsats bidratt til en rekke milepæler i foreningens historie. 

- Vi var jo med på å etablere klubbhuset til foreningen. Tomta ble kjøpt, grunnmuren ble støpt og vi fikk flyttet klubbhuset hit, forteller Magne. 

- Også fikk vi åpnet foreningen, skyter Johnny inn. For mange år siden var foreningen lukket, og for å kvalifisere til medlemskap i foreningen måtte man bo på østsiden av Glomma i Våler, forklarer han. Det var omfattende å få åpnet foreningen for allmennheten, men det var verdt strevet, nikker de to karene. 

 

Både Johnny og Magne har innehatt flere verv i styret opp igjennom tiden og engasjert seg i flere deler av foreningen - blant annet som ledere, styremedlemmer, sekretær, kasserer og som medlemmer i Jaktutvalget. Det er tydelig at de to karene har hatt mange jern i ilden i årene som har gått, og at engasjementet for lokalforeningen har vært stort i alle år.  

- Jeg minnes også godt opprettelsen av damegruppa og Jakt- og Fiskeskolen for barn og unge, sier Johnny og kikker bort på Magne. 

- Ja, hvis man skal oppsummere alle disse årene med tre ord så vil det være interessant, morsomt og lærerikt, nikker han. 

Magne Jule og Johnny Nymoen.jpg
F.v. Magne Jule og Johnny Nymoen

Og til tross for æresmedlemskap i lokalforeningen og mangeårig tjeneste så har de ikke lagt skoa helt på hylla ennå.
- Å neida. vi hjelper fortsatt til med klipping av klør, raking, klipping av gress og litt annet forefallent arbeid, sier Magne avslutningsvis.