MENY hamburgermeny Close-menu button

FISKEJAKTEN 2021

Vannene som er med på «fiskejakten»: Spongtjørna (Stor-Elvdal, Evenstad JFF), Damtjernet (Brandval, Brandval JFF), Puttsjøen (Vang, Vang JFF), Rokosjøen (Løten, Løiten JFF) og Gutulisjøen (Engerdal, Femund JFF).

​​I konkurransen kåres det totalt 4 vinnere:

Hvem fanger de 3 mest gledespredende fiskefangstbildene på kamera i juli? 

Hvem fanger enkeltfisken som er nærmest gjeldende sportsfiskerekord?

Konkurransen foregår i nevnte lokaliteter.

I samarbeid med rettighetshavere og lokalforeninger arrangerer NJFF-Hedmark en artig fiskekonkurranse for hele familien 😊 Artene som gjelder er de som finnes i lokalitetene, og størrelse måles i vekt av deltaker (ingen verifisering er nødvendig). For å delta sender du bilder på e-post til [email protected]  

Del gjerne bilder på Instagram med følgende hæsjtagg: #njffhedmark_fiskejakten2021

Flotte premier til vinnerene!

Konkurransen foregår i juli (1.-31.).
 

GUTULISJØEN

Forvaltes av Engerdal fjellstyre. Fiskekort for de over 16 år. Femund JFF har båt som inngår i ordningen - 1 nøkkel 100 båter. Fiskearter i lokaliteten er ørret, harr, sik, abbor og gjedde. Fiske inkluderer innløps, - og utløpselv.​

​FISKETIPS:

Fra båt og kano: Dorging med sluk, spinner og mark, samt fluefiske. Fra land: Sluk og spinner, samt markfiske. Hele sjøen er fiskbar. Hva med å prøve kulpene i utløpsbekken med mark, flue eller små spinnere? Her finnes både ørret og harr!

ROKOSJØEN

Rokosjøen ligger i Løten kommune og her er det GRATIS fiske for alle! Fiskearter i lokaliteten er abbor, gjedde, lake, mort, laue og hork.

FISKETIPS: 

Markfiske er en sikker vinner, men også sluk og spinner fungerer ypperlig. Har du tilgang til båt kan du prøve å kaste eller dorge fra den. I Rokosjøen går det STOR abbor og gjedde.

 

SPONGTJØRNA

I Stor-Elvdal kommune, nærmere bestemt i Evenstad JFF sitt rike, finnes 5 fine skogsvann verdt å prøve. Fiskekort for de over 16 år, og kjøpes gjennom appen Perfish. Det er noe ulik fiskesammensetning i tjerna, og inkluderer ørret, røye og abbor.

FISKETIPS: 

I det nordligste tjernet kan ørret på godt over kiloen lures, og tørrflue eller sluk og spinner er gode tips. I vannet ved siden lever røya alene, samt en og annen stor ørret fra en svunnen tid.. Prøv lykken her med spinner eller mark.

 

DAMTJERNET

I Brandval kommune ligger et flott tilrettelagt fiskevann. Brandval JFF har båt som inngår i ordningen - 1 nøkkel 100 båter, og det er en handicapbrygge på stedet. Fiskeartene du kan nappe opp her er ørret og abbor. Fiskekort for de over 16 år, og kan kjøpes i egen fiskekortkasse langs Pindvegen, og veiene r videre skiltet med ørreter.

FISKETIPS: 

Mark, sluk og spinner.

 

PUTTSJØEN

I Vang Almenning ligger et flott tilrettelagt fiskevann som forvaltes av Vang JFF. Her er det handicapbrygge, og det settes årlig ut ørret. Fiskekort for de over 16 år, og kan kjøpes på inatur, eventuelt over SMS.  

FISKETIPS: 

Mark, flue, sluk og spinner.​

 

Vi ønsker alle en god sommer - og skitt fiske!