MENY hamburgermeny Close-menu button

LEIRDUE STI 2022 OG 2023

Vang JFF har som kjent søkt og fått tildelt NM i Leirduesti i 2023. NM komiteen jobber med planlegging og gjennomføring av dette, men her trenger vi mere hjelp fremover.

Publisert 25. november 2021 kl. 20.40

Mange funksjoner og roller skal fylles, så blir nok litt «kråking» om hjelp når det drar seg til.

For medlemmer som ikke helt vet hva en Leirduesti er for noe, så er det en sti med 10 poster der det skytes fem doble duer pr post. Altså totalt 100 skudd og duer.

Dette er den best mulige jakt treningen med hagle, da det er ulike skyte-vinkler på alle poster. Skytingen er både moro og utfordrende. Tren litt på sportingen vår på Haglebana og du er litt forberedt. Duene vises før du skyter, så det er ingen overraskelser underveis. Bli med da vel, og konkurrer med deg selv eller kompisen for dette er moro!

Delmål for oss som arrangør blir 18. og 19. juni 2022, da blir det «prøve NM» for oss, og mulighet til å skyte sti for den som ønsker å teste og forbedre sine skyteferdigheter med hagla. Dette er et terminfestet stevne som også blir et felles arrangement med elg stevne. Her kan du skyte med både hagle og rifle, eller bare en av delene. Dette blir en jubileums helg for jaktskyttere. Vang i 100 som vi har valgt å kalle denne helga, blir en del av vårt 100 års jubileum.

Hovedmålet er NM i 2023. Det er et ukes arrangement som er satt opp i uke 27.

Med forsiktige antagelser så venter vi 6-700 skyttere på besøk, så det er bare å spikre ferie planen for 2023 og legge uke 27 til skytebanen. Her blir det liv og røre og litt «martn`s-stemning» som vi har opplevd tidligere med NM i Vang. Vi viderefører vårt motto «I vang gjør vi det skikkelig»

Det blir også parallelt arrangert NM Jegertrap hos Løiten JFF, så hagleskyttere fra hele Norge finner nok veien til Hedemarken disse dagene.

Vi gleder oss!

NM komiteens leder

Roger Nygaard

NM Leirduesti 2023.png