MENY hamburgermeny Close-menu button
Herman Dahl elsker kebab. Og da skal den være enkel med mais, kjøtt, dressing, tomater, løk og salat. Men Hermans villeste kebab får en ny vri - den blir med viltkjøtt.

Hermans villeste kebab

Herman Dahl elsker kebab. Og da skal den være enkel med mais, kjøtt, dressing, tomater, løk og salat. Men Hermans villeste kebab får en ny vri - den blir med viltkjøtt.

Du kan selvsagt kjøpe ferdig kebabsaus. Mange butikker har både sterke og milde varianter nå.

Men om du ønsker ekstrapoeng så er det bare å hive seg uti det og mekke din egen kebabsaus. 

Ingredienser
4 personer:

Krydderblanding:
2 ss sort pepper
8 ss paprikapulver
2 ss spisscumin
2 ss tørket oregano
2 ts cayenne
1 ts malt kanel
2 ts salt
Kjøtt:
1 ss olje
400 gr kjøttdeig av elg
Tilbehør:
4 pitabrød
2 stk tomater
0.5 stk løk
0.5 stk isbergsalat
1 boks mais
1 flaske kebabsaus

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen.
  2. Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme. Ha i kjøttdeigen og krydderblandingen, og la kjøttet steke til det er gyllent og gjennomstekt.
  3. Varm opp pitabrødene etter anvisning på pakken.
  4. Del tomater i terninger, løk i små biter og isbergsalat i strimler.
  5. Fyll hvert pitabrød med mais, kjøtt, tomat, løk, isbergsalat og dressing.
Viltkjøtt er ikke bare sunnere enn annet kjøtt, det er også  kortreist, smaker digg, det er bærekraftig og magert.

 

Kebabsaus

Ingredienser
1 porsjon:

165 gr majones
2 dl creme fraiche
1ts sitronsaft
2 fedd hvitløk
0.5 ts salt
0. 5 ts pepper
0.5 ts oregano
0.5 ts sukker
1 ss ketchup
0.5 ts cayennepepper





 

  1. Bland sammen majones, creme fraiche og sitronsaft.

  2. Finhakk hvitløken og ha den over i majonesen. 

  3. Tilsett salt, pepper, oregano, sukker, ketchup og cayennepepper.
     

Om du ønsker mer smak, kan du ha i mer krydder. Jo mer cayennepepper, jo sterkere blir kebabsausen.