MENY hamburgermeny Close-menu button
Fjøl, skjærefjøl, skjærebrett...kjært barn har mange navn! La oss kalle det fjøl nå. Men hva er best? Fjøl i plast eller tre? Bør man ha en eller flere?

Månedens kjøkkenredskap: Fjøl

Fjøl, skjærefjøl, skjærebrett...kjært barn har mange navn! La oss kalle det fjøl nå. Men hva er best? Fjøl i plast eller tre? Bør man ha en eller flere?

Det første man ofte finner frem før man setter i gang med matlaging er en fjøl. Men hvorfor tror du det er lurt å ha to? Og hva er best? Plast eller tre?

Når det gjelder plast eller tre så er det ofte en smakssak. En trefjøl er snillere mot kniven, mens en plastfjøl kan være lettere å vaske. Mange synes det rett og slett er greit å ha begge deler. 

Fjøl, skjærefjøl, skjærebrett...kjært barn har mange navn! La oss kalle det fjøl nå. Men hva er best? Fjøl i plast eller tre? Bør man ha en eller flere?
Maja Odden bruker fjøl i plast når hun deler opp ytrefilet av elg.

Lurt med flere fjøler

Det er viktig å ikke blande ulike matvarer på en fjøl med tanke på baktererier, derfor er det smart med minst to fjøler. Man vil jo ikke at bakterier skal havne i maten. Rått kjøtt inneholder mye bakterier, og det samme gjør jord og bøss fra frukt, salat og grønnsaker. Derfor er det viktig med god hygiene.

Vask både hender og fjøla, eller så er det smart å ha minst to fjøler til de forskjellige råvarene underveis i matlagingen.

Det kan også være smart å ha fjøler i ulike farger. Da er det lettere å huske hvilken du bruker til kjøtt, fisk og grønnsaker.